Напусна ни легендата Шон Конъри, който за малко да се превърне във футболист на Манчестър Юнайтед

Днес ни напусна една от легендите на световното кино - сър Шон Конъри, човекът, който даде “лице” на  Джеймс Бонд, взимайки участие в седем филма за знаменития агент. 90-годишният шотландец ще остане в историята и с други изключителни роли - като бащата на Индиана Джоунс, а за “Недосегаемите” (1987) печели и Оскар за поддържаща роля.

Но преди всичко това, преди да успее да остави своя отпечатък в световното кино, Шон Конъри е на косъм от това да се озове в Манчестър Юнайтед. Като млад той играе за тим наречен Бонириг Роуз. По-късно се премества в Саут Пасифик, където, по време на мач на отбора, се озовава друг велик шотландец - сър Мат Бъзби, който по това време води "червените дяволи" и гради легендарното поколение известно като "Бебетата на Бъзби". Той е впечатлен от 23-годишния тогава Шон Конъри и дори му предлага договор на стойност 25 паунда на седмица веднага след мача (в момента това се равнява на малко над 700 паунда). Бъдещият актьор отхвърля предложението, а по-късно признава, че е бил изкушен, но все пак обяснява причините за своя отказ. Може би за добро, защото само пет години по-късно самолета на Манчестър Юнайтед се разбива край Мюнхен, а голяма част от "Бебетата на Бъзби" загиват в пламъците.

“Прецених, че един футболист от най-висока класа ще е преминал своя зенит около 30 години, а аз вече бях на 23. Реших, че да стана актьор е много по-интелигентен ход,” обяснява по-късно в интервю Шон Конъри, който можеше да бъде част от един от най-големите отбори в света, но с наследството, което ни остави, показва, че е взел правилното решение.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти