Играч от НБА може да бъде осъден на пет години затвор

Станаха известни подробности по наказателното дело срещу баскетболиста на Минесота Тимбъруулвс Малик Бийзли, съобщават американските медии. 23-годишният гард е обвинен в притежание на наркотици в 5-а степен на тежест и отправяне на заплахи за насилие над друго лице.

5-а степен на тежест означава притежание на марихуана от 42,5 грама или малко количество друго наркотично вещество. Максималното наказание за подобно престъпление в САЩ може да варира от 1 до 5 години затвор.
Малик Бийзли остава в ареста по обвинения в притежание на наркотици и оръжия
Бийзли също така е обвинен в насочване на оръжие към семейство, което е търсело нов дом в неговия квартал в предградие в Минеаполис. Семейството е паркирало колата си близо до къщата на Бийзли, след което баскетболистът е излязъл с оръжие в ръка и е изгонил "натрапниците". В края на септември Малик Бийзли беше арестуван за притежание на марихуана. По-късно играчът беше освободен от затвора. Според източници, местната полиция многократно е получавала жалби от дома на баскетболиста за нарушаване на собствеността. Ръководството на Минесота публикува изявление, в което заяви, че е запознато с обвиненията и "приема тези твърдения сериозно и ще остави правния процес да тече по своя ход."

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти