Голаджия на Юве премина в Торо

Нападателят на Ювентус Фабио Куалярела ще играе през новия сезон в градския съперник Торино. Резервата на “бианконерите” в момента минава медицински тестове с лекарския щаб на “биковете”, след което се очаква по-късно или утре да подпише официално своя договор.

Роденият в Неапол нападател стартира кариерата си именно в Торино. Той бе в младежката формация от 1993-1999 година, след което дебютира в първия състав едва на 16 години.

Той изигра пет мача, след което на 19 години през 2002 година бе пратен под наем във Фиорентина за един сезон, а следващият наем бе в Киети, където реализира 19 гола. Върна се в Торо през кампанията 2004/2005 година, когато изигра 34 мача и вкара седем попадения. Последва трансфер в Асколи, след което сезони в Сампдория, Удинезе и Наполи.

След едва една година в любимия Неапол бе купен от Ювентус през 2010 година.

За четири сезона в Старата госпожа Куалярела изигра 102 мача и вкара 30 гола. В “Скуадра адзура” нападателя има 25 мача и седем гола, един от тях на Мондиал 2010 в ЮАР.

31-годишният нападател се очаква да замени голмайстора на Серия “А” за миналия сезон Чиро Имобиле, който бе продаден на Борусия (Дортмунд).

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти