Стани бурГЕРОЙ!

Напоследък всички (включително и ние) тръбят как трябва да се отслабва и да се влиза във форма за лятото. Трябва обаче човек понякога да подхожда хедонистично-гастрономически - с други думи, да задоволим апетита си за наистина вкусни храни, дори да не са особено полезни. И затова ще се съсредоточим върху негово величество Хамбургера. Ето кои са най-важните според нас съставки.ХлебчетоРазбира се, във всеки супермаркет има хамбургерни хлебчета, но ние ще ти предложим нещо друго, а именно френското хлебче бриош, което можеш да намериш в доста родни хубави пекарни.МесотоАко си вегетарианец, ще ни извиниш, но месото е есенцията на истинския бургер. Ние залагаме на класиката - огромно телешко кюфте, но не изпечено, както на повечето места го приготвят, а rare - почти сурово отвътре. Това, разбира се, означава, че месото трябва да е прясно, качествено и консумиращият го да обича английската кухня.БеконХрупкав бекон, бечен до златисто. Специалистите препоръчват с вече готовия бекон да се "опакова" Млечен продуктМного зависи какъв бургер искаме да постигнем, но тук опциите са много: френско козе сирене, ементал, бри, рокфор, обикновен кашкавал... Ние продължаваме линията, зададена от месото по-горе, и залагаме на дебел резен хубав британски чедър - изключително вкусен е, когато се постави върху горещото кюфте и се разтопи.ЗеленчуциЩе препоръчаме домат, кисели краставички и маруля - свежо и подходящо за съчетаване с останалата палитра от аромати и вкусове, които изброяваме тук. СосовеТук е сложно и е въпрос на много индивидуални предпочитания. Все пак трябва да споменем почти задължителната майонеза и евентуално сос уорчестър, а ако обичаш пикантното, задължително добави и няколко капки табаско.ЛютоТа, като казахме "пикантно", най-добрата добавка за по-"горещ" сандвич са чушки халапеньо, нарязани на дребно. По-добри са от родните "шипка", имай ни доверие.ПодправкиПри наличието на хубав чедър не е нужно да добавяте сол, но черният пипер и чесъът на прах са прекрасна добака към тази вкусова експлозия, в каквато неминуемо ще се превърне този бургер.

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти