Рома загря за Ливърпул с класика срещу СПАЛ (видео)

Отборът на Рома постигна изключително важна победа в гостуването си на СПАЛ. "Вълците" се наложиха над своя опонент с 3:0 след автогол на Франческо Викари и попадения на Раджа Наинголан и Патрик Шик. Така римляните загряха за предстоящия двубой с Ливърпул през седмицата от 1/2-финалите на Шампионска лига, запазвайки свежи някои от големите си звезди.

Футболистите на Рома започнаха двубоя по-силно и още в 7-ата минута можеха да поведат в резултата след изпълнение на фаул от Джонатан Силва. Топката обаче бе насочена право в стража на СПАЛ Алекс Мерет, който улови без проблеми. В 12-ата минута отборът на СПАЛ имаше претенции за нарушение на Федерико Фацио в наказателното поле срещу Мирко Антенучи, които главният съдия на двубоя Паоло Талявенто подмина.

След вихрените начални минути двата тима намалиха оборотите и изчакваха удобен момент да развият атаките си. В 22-ата минута бранителят на домакините Фелипе допусна груба грешка, от която Стефан Ел Шаарауи можеше да се възползва. Италианският национал пое топката, спечели няколко метра и стреля добре в далечния ъгъл на Алекс Мерет. Стражът обаче плонжира и докосна топката, избивайки в ъглов удар. В 32-ата минута Лоренцо Пелегрини излезе очи в очи с Мерет, но се забави и топката му бе отнета.

Минута по-късно Франческо Викари си отбеляза автогол, опитвайки се да пресече центриране на Пелегрини към Кевин Строотман. В 41-ата минута Пелегрини получи топката вдясно и стреля към вратата на Мерет, който изби с плонж. В добавеното време на първото полувреме Патрик Шик пусна прецизен пас към Ел Шаарауи зад защитата на СПАЛ, който стреля право в Алекс Мерет.

Веднага след тази ситуация Раджа Наинголан получи топката от Ел Шаарауи в наказателното поле. Белгиецът пое и отправи силен диагонален удар, който не намери вратата на домакините. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за "вълците".

И през втората част Рома тръгна по-уверено в атака. В 50-ата минута Наинголан получи топката от Ел Шаарауи на метър от наказателното поле на СПАЛ. Полузащитникът пое кълбото и стреля, но в аут. Две минути по-късно Наинголан все пак отбеляза, останал непокрит в близост до пеналтерията. Белгиецът стреля от воле и не остави шансове на Мерет.

В 55-ата минута Алберто Палоски можеше да върне набързо едно попадение за тима си, но не успя да преодолее Алисон. В 60-ата минута Патрик Шик направи резултата класически, реализирайки трети гол във вратата на Мерет. Чешкият национал засече страхотно центриране на Пелегрини, надскачайки Фелипе. Само няколко минути по-късно Ел Шаарауи се осоводи от опеката на двама бранители и пробва силен изстрел с левия крак, който прелетя над напречния стълб.

В 69-ата минута Мирко Антенучи бе оставен непокрит в наказателното поле на Рома. Нападателят на СПАЛ отправи силен удар към вратата на Алисон, макар и падайки, но стражът на "вълците" се представи на висота и изби в ъглов удар. В 75-ата минута Ел Шаарауи насочи трудна топка с глава към вратата на Мерет, преодолявайки пазача си в лицето на Лоренцо Шимич. Стражът на домакините изгледа как ударът на нападателя на "вълците" се отби в десния страничен стълб на вратата му. До края на двубоя "вълците" владееха топката по-често, лишавайки противника си от възможността да създава положения пред вратата на Алисон. Така Рома постигна важна победа в битката на третото място в шампионата, загрявайки за предстоящия двубой с Ливърпул от Шампионска лига през седмицата.

СПАЛ - РОМА 0:30:1

Викари (а) (33)

0:2

Наинголан (52)

0:3

Шик (60)

СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА СПАЛ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА РОМА ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти