Левски Лукойл се затрудни, но спечели на старта срещу Спартак (галерия)

Левски Лукойл се измъчи доста, но въпреки това стартира победно новия сезон в НБЛ. Шампионите срещнаха сериозна съпротива от Спартак (Плевен) при първото си домакинство, печелейки с 88:78 пред празните трибуни на зала “Универсиада”. Тимът изтърпяваше наказание заради ексцесиите от страна на феновете си по време на финалите миналия сезон.

Гостите от Плевен започнаха по-добре и поведоха с 5:10, но шампионите отговориха с 10 поредни точки, извели ги напред с 15:10. В последствие те дори поведоха с двуцифрена разлика за 25:11, но силни финални минути на Спартак съкратиха дистанцията до 6 - 27:21 за Левски Лукойл след една част.

Спартак продължи да играе здраво и изравни до 30:30 в самото начало на втората четвърт, а след това играчите на Александър Дяковски отново поведоха - 32:37 шест минути преди почивката. Патрик Рембърт поведе Левски Лукойл за нова силна серия, върнала столичани напред в резултата с 45:38, а полувремето дойде при минимален аванс и 50:47.

Домакините бяха далеч от най-добрата си версия и през третата част, но въпреки това не сдадоха лидерската позиция нито за секунда. Съперниците им от своя страна продължиха да дават максимума и преди последната четвърт на таблото бе изписан резултат 69:64.

Левски Лукойл вдигна оборотите през последната четвърт и постепенно дръпна напред в резултата, за да се стигне до 79:68 при оставащи около пет минути до финалната сирена. Силите на Спартак обаче не стигнаха за нещо повече и победата бе за столичния тим с 88:78.

Патрик Рембърт вкара най-много за Левски Лукойл - 21 точки, докато Калоян Иванов се отчете с 19. Деян Иванов с 12 и Миливойе Мийович с 11 допълниха топреализаторите за столичния тим.

Николай Маринов наниза 20 точки за Спартак, Цветослав Острев се отличи с 16, а Георги Бързаков добави 13 за гостите.

ГАЛЕРИЯ

Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - СПАРТАК (ПЛЕВЕН) 88:78 (27:21, 23:26, 19:17, 19:14)

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ:

Рембърт, Робинсън, Захариев, Мийович, Д. Иванов

СПАРТАК (ПЛЕВЕН)

: Острев, Кочев, Коев, Вутев, Върбанов

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти