Ботев и Левски е дербито от първия кръг на елита

Жребият за новия сезон в Първа професионална лига бе изтеглен по-рано днес на официална церемония в новата база на националния отбор в Бояна. По програма първият кръг ще започне на 20 юли, петък, със зрелищни сблъсъци. Ботев (Пловдив) приема Левски, а ЦСКА-София е домакин на Локомотив (Пловдив).Шампионът Лудогорец е домакин на Етър, а носителят на Купата на България Славия излиза срещу Берое на стадион "Васил Левски". Верея - Септември, Витоша (Бистрица) - Дунав и Черно море - Ботев (Враца), са останалите мачове от първия кръг.

На вчерашното заседание на Изпълкома президентът на БФС Борислав Михайлов потвърди, че форматът на шампионата остава непроменен. Съставът на Първа лига отново ще е от 14 отбора. Единственият новак е

Ботев (Враца)

, който спечели директна промоция за елита, завършвайки на първо място във Втора лига. Врачани сменят Пирин (Благоевград), който изпадна след бараж с Витоша (Бистрица).

Сезонът стартира официално на 20 юли, а последните мачове за календарната 2018 година ще се играят на 17 декември. Пролетният дял се подновява на 9 февруари с четвъртфиналите за Купата на България. Плейофите след редовния сезон стартират на 29 март и свършват на 30 май, а баражите между отборите от Първа лига и Втора лига ще завършат на 2 юни. Финалът за Купата на България пък ще се играе на стадион "Васил Левски" на 15 май.

Първа професионална лига, I-ви кръг, сезон 2018/2019:

ЦСКА-София - Локомотив (Пловдив)

Славия - Берое

Лудогорец - Етър

Верея - Септември

Витоша (Бистрица) - Дунав

Ботев (Пловдив) - Левски

Черно море - Ботев (Враца)

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти