Треньорът на Суворово пред Sportal.bg: Вървим нагоре, но нямаме поставена цел Втора лига (видео)

Отборът на Суворово отново е величина в Североизточната Трета лига. Нещо повече, воденият от тандема Живко Бояджиев - Мартин Христов състав е есенен първенец, като остави на пет точки зад себе си Спартак (Варна) и Хитрино. Суворово приключи полусезона с три поредни победи, най-добра защита и второ най-добро нападение. Въпреки че отново е сред водещите отбори в групата обаче, тимът няма поставена цел и дори и да финишира на първо място в крайното класиране, трудно ще се възползва от възможността да играе професионален футбол. Това призна Мартин Христов при включването си на живо в предаването “Часът на Трета лига”.

“Поставени цели от страна на ръководството няма. Поставяме си ги ние с колегата Бояджиев, както и самите футболисти. Реално всеки сам преследва собствените си цели и така израстваме като отбор. Едни искат да се развиват, други играят за удоволствие, а трети - за пари. Водещата сила на Суворово е колективът - на терена и извън него. Отношенията между нас, треньорите, ръководството и кмета са отлични. Успяваме да ги предадем на играчите и това е в основата на нашите успехи”, коментира един от двамата треньори на лидера в Североизточната група в “Часът на Трета лига”.

“Когато поехме отбора преди две години и половина, имахме трудности в началото. От тогава насам обаче вървим само във възходяща линия, защото успяхме да наложим методите и възгледите си. Разбираме се с една дума с играчите. Убеден съм, че успяхме да надградим в сравнение с миналия сезон. Суворово е привлекателен клуб за много играчи, защото всички знаят, че тук каквото е обещано, се случва, а обстановката и колективът са отлични. Вярвам, че можем да задържим първото място, но трудно можем да се преборим за нещо повече от Трета лига”, каза още Христов.

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти