Фондация "Димитър Бербатов" обяви имената на членовете на Клуб 2018 на "Успелите деца на България"

До края на април номинациите на децата с постижения

в изкуствата, науките и спорта през 2018 г. се оценяват от експертно жури.

370 номинации са одобрени сред над хиляда постъпили от страна на желаещи да членуват в Клуб 2018 http://dberbatov.org/nagradi/club2018. След работата на експертното жури ще бъдат излъчени 27 финалисти за Голямата награда, а 9 от тях ще я спечелят. И единадесетата поредна кампания потвърди тенденцията най-много деца да имат постижения в сфера Изкуства. С номинации за постиженията си в изкуствата, науката и спорта са участвали ученици от І до ХІІ клас от всички административни области на страната, с изключение на област Кърджали – общо 55 населени места, както и деца от български училища в Европа. Както всяка година досега, най-много членове на Клуба на успелите деца има от София, Пловдив и Варна. Любопитно е, че област Търговище е четвърта заради множество номинации на деца от гр. Попово – 23, срещу 6 от областния град. А област Стара Загора е на 10-о място благодарение на децата от Казанлък – 9, срещу само 1 от областния град. Област Хасково пък е единствената, от която няма включена номинация на деца от областния град – представителите са от Димитровград и Свиленград.

Пак по традиция най-много са децата с името Виктория и Виктор – сигурно не е случайно.

Фондация “Димитър Бербатов”: Основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от футболната звезда Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България. Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

„Успелите деца на България” е първият и най-голям собствен проект на Фондация „Димитър Бербатов”, който се реализира ежегодно и целогодишно. Създаден е през 2008 г. в осъществяване на една от основните цели на Фондацията - да стимулира децата в училищна възраст да развиват своите дарби и заложби и да им дава шанс и самочувствие да ги споделят със света. В рамките на този проект се връчват първите в България годишни награди за постижения на деца от І до ХІІ клас в областта на изкуствата, науката и спорта. Наградите са с висока стойност, защото кандидатстването (номинирането на http://dberbatov.org/nagradi става по строги критерии, а оценяването се извършва от експертно и обективно жури.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти