Славия шокира Лудогорец в 94-ата минута (видео+галерия)

С гол на Димитър Велковски в 94-ата минута Славия измъкна 1:1 от Лудогорец на "Овча купел" в мач от 20-ия кръг на efbet Лига, а равенството изкачи белите на петото място в класирането. Преди това Мавис Чибота бе извел орлите напред в 22-ата минута, а след нея гостите пропуснаха още няколко отлични възможности за второ попадение.

Така се стигна до заключителните секунди на продължението, когато слабата защита за пореден път провали Лудогорец, непозволявайки на разградския тим да се откъсне съответно на 7 точки пред втория Левски и на 9 пред Локомотив (Пловдив).

Наставникът на гостите Станислав Генчев направи 10 промени в сравнение с 11-те, които играха срещу Ференцварош. Единственият, който запази титулярното си място бе Георги Терзиев.

Първата сериозна опасност в мача бе пред вратата на домакините. Жоржиньо догони трудна топка и я върна от аутлинията към Шверчок. Полякът шутира от 6-7 метра, но Стергиакис изби в корнер. След неговото изпълнение две поредни грешки на Икоко позволиха на белите да организират опасна контраатака, но тя не се разви по-най-добрия начин и последния пас попадна в ръцете на Ренан.

В 17-ата минута Стергиакис отново спаси своите от сигурен гол. Шверчок изведе Чибота сам срещу вратаря, крилото опита да вкара с едно докосване, но гръцкият страж на белите изби с крак.

По-силната игра на Лудогорец се увенча с успех в 22-ата минута. Тогава много дейният по дясното крило Жоржиньо преодоля Карабельов и центрира на задната греда към Чибота, който от трудна позиция с глава прехвърли Стергиакис - 1:0 за разградчани.

В 26-ата минута добра атака на домакините отляво завърши с центриране към Калоян Кръстев, който успя да играе с топката, но отправи слаб удар и Ренан улови. Само 120 секунди по-късно нова опасна атака на Славия завърши с пропуск на Галин Иванов, който не намери по най-добрия начин топката след центриране отдясно и тя излезе над вратата.

В 31-ата минута Радослав Кирилов вкара топката във вратата на Лудогорец, но попадението правилно бе отменено поради засада.

Три минути по-късно Шверчок изпусна фронтално сам срещу вратаря след отлично извеждащо подаване на Чибота. В тази ситуация полякът имаше и опция да подаде към Бакалов, който да реализира в празната врата, но предпочете сам да завърши атаката, стреляйки крайно неточно.

Втората част започна като първата - с по-добра игра на гостите. В 52-ата минута Шверчок получи пас от Чибота, но диагоналният му шут след рикошет в крак на бял бранител излезе в корнер. След неговото изпълнение Стергиакис изпусна топката, но в крайна сметка тя бе изчистена на метър пред голлинията от Андрея Христов.

След час игра Галин Иванов стреля, но Ренан улови.

В 65-ата минута Шверчок получи извеждащ пас, откъсвайки се сам срещу вратаря малко след центъра на терена, но атаката бе спряна с несъществуваща засада. Четири минути по-късно отбраната на домакините допусна грешка, Бакалов се възползва от нея и намери непокрития Шверчок, който от малък ъгъл не успя да вкара, шутирайки в аут.

Някъде тук Лудогорец драстично намали темпото, което и без това бе ниско дори за двубой от българското първенство. Разградчани позволиха на Славия да задържа повече топката и логично, предвид слабата защита, с която разполагат орлите, те допуснаха гол.

В 94-ата минута Недялков позволи на Стоев да центрира отдясно на задната греда, където Манолев изпусна Велковски и защитникът вкара с глава за крайното 1:1.

СЛАВИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 1:10:1

Мавис Чибота 22

1:1

Димитър Велковски 90+4

СЛАВИЯ:

32. Стергиакис, 55. Христов, 15. Виячки, 38. Гамаков, 19. Велковски, 33. Иванов, 73. Бенгюзов, 10. Карабельов, 11. Кирилов, 20. Ф. Кръстев, 7. К. Кръстев

ЛУДОГОРЕЦ:

33. Ренан, 22. Икоко, 5. Терзиев, 30. Моци, 6. Тауата, 18. Дяков, 8. Битон, 17. Жоржиньо, 7. Бакалов, 13. Чибота, 10. Шверчок

МИНУТА ПО МИНУТА

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти