ПФК Ботев внесе проекта за стадион "Христо Ботев"

Представители на ПФК Ботев внесоха в Община Пловдив проектна документация за стадион "Христо Ботев" /Колежа/, съобщиха от клуба. Ангел Палийски, Асен Караславов и проектантът Георги Савов са депозирали три кашона с документация и са запознали кмета Здравко Димитров с идеите си. На срещата са присъствали още главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов и заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

"Допълваме проекта с многоетажен паркинг за близо 200 автомобила, който ще бъде изграден в един от общинските терени на изток от стадиона, на ул. "Варшава", е казал кметът Димитров. По думите му паркингът ще обслужва зрителите за мачовете на стадиона, а през останалото време ще работи като общински, както е сега на зала Колодрума.

На срещата е било взето решение някои части от проекта да се осъвременят. Община Пловдив ще пусне обществена поръчка за избор на изпълнител веднага, след като й бъде представен окончателният вариант на проект за строеж на стадион "Христо Ботев", подчертал арх. Ахрянов, цитиран в съобщението.

Строежът на стадион "Христо Ботев" се възобновява, след като на последното си заседание Министерският съвет гласува целево 25 милиона лева за доизграждане на базата на ПФК Ботев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти