Гледай на живо

Национална Лига Футзал: Амиго Северозапад - ССК "ИУ" ВАРНА

Шампионът Левски се подигра със "селската" трупа на Христолов

Шампионът Левски се подигра със "селската" трупа на Христолов

Шампионът на България Левски се подигра с Ботев и разгроми "канарчетата" с 5:0 в мач от първия кръг на "А" група, който се игра на стадион "Георги Аспарухов". Резултатът бе открит от завърналия се в стартовите 11 след близо година отсъствие Еньо Кръстовчев, който се разписа в 7-та минута. Останалите попадения отбелязаха Йордан Милиев, Тасевски и Ортега, разписал се на два пъти.  
Поражението за Ботев, който едвам намери футболисти и треньор за този мач, е още по-тежко, тъй като "сините" играха с голяма част от резервните си състезатели.

На пейката на Левски останаха Минев, Топузаков, Зе Соарес, Сърмов и Йовов. Бардон се появи в 43-та минута, заменяйки Георги Христов, а Топузаков влезе десетина минути преди края на мястото на Бензукан. Извън групата пък останаха Живко Миланов и Рабех.

Въпреки експерименталния състав, с който започна Левски, сините откриха резултата твърде рано - още в 7-та минута. След карамбол пред наказателното поле на Ботев топката стигна до централния нападател на Левски Еньо Кръстовчев и таранът с лек премерен удар по земя вкара първия гол за "сините" в този шампионат. Всичко в срещата приключи 10 минути по-късно, когато Милиев покачи на 2:0. Централният бранител на шампионите се възползва от неразбирателство в отбраната на "канарчетата" и засече с шпагат центриране от ъглов удар.

Комфортната преднина съвсем успокои "сините" резерви и до края на полувремето те не си даваха много зор, а темпото бе ниско дори за нивото на "А" група. Това обаче не пречеше на Левски да контролира изцяло ситуацията на терена, а в големи периоди от време отборът на Ботев напомняше на "Дражевия Черноморец" от преди няколко години.

В 66-та минута Тасевски вкара нов гол за "сините". Македонецът се разписа с глава след остро центриране отляво на Лусио Вагнер.

До края на мача остана време и взетият от Славия Ортега да докаже, че има място в Левски. До третия гол нигериецът бе твърде пасивен на терена, но в последните 20 минути се разигра и наниза две бързи попадения във вратата на гостите с глава. Първо, в 73-та минута, Ортега засече с глава центриране на Мариан Огнянов от фаул, а четири минути по-късно повтори упражнението като този път наниза на Попов, но след пас на Лусио Вагнер и по този начин оформи крайното 5:0.

И в този мач над 100 фенове на пловдивчани призоваха президента на клуба Димитър Христолов да се разкара от Ботев и по този начин да даде някакъв шанс на "канарчетата" да се завърнат към славните времена от преди неговото управление. А именно. Да се борят, ако не за титлата, поне за призовите места, даващи право на участие в евротурнирите.

ЛЕВСКИ - БОТЕВ 5:0
1:0
Кръстовчев 7
2:0
Милиев 16
3:0 Тасевски 66
4:0 Ортега 73
5:0 Ортега 77

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти