Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Шеф на Ботев: Участвах в уреден мач между Ботев и Беласица преди години

Шеф на Ботев: Участвах в уреден мач между Ботев и Беласица преди години

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Борислав Димитров призна в ефира на BTV за уговорен мач именно с Беласица, в който той е участвал. Бившият голмайстор разкри, че срещата се е играла в Петрич (б.а: Става въпрос за срещата Беласица-Ботев на 29.10.2005 година, в която петричани бият с 4:1). Той призна, че "канарчетата" са играли много слабо в дадената среща и при резултат 4:0 за петричани противниците ги карали да им вкарат гол, след като били направили залози и двата тима да си вкарат голове. След отказ от страна на футболистите на "жълто-черните" те си отбелязали автогол.

"Играхме много слабо и губехме 0:4 от Беласица, които почнаха да ни подвикват да им вкараме гол, че го били играли на точен резултат. Ние не искахме, а и не можехме. На края при една наша атака те си вкараха автогол, след като го бяха играли и двата отбора да вкарат голове", разкри Боби Димитров.

Юношата на Левски каза още, че за пръв път се вади мач на Ботев от тиражите на букмейкърите - нещо, което не е прецедент за отборите от Югозападна България, визирайки отбора на Марек. Бившият голмайстор сподели, че пловдивчани ще си търсят правата до край и ще съдействат изцяло на прокуратурата.

Димитров карегорично заяви, че Ботев няма никаква вина за успеха с 5:0 в събота срещу Бела. Както е известно, час преди срещата тръгнаха слухове, че двубоят е уреден и ще завърши 5:0, като първото полурвеме ще бъде 3:0. Световните букмейкърски къщи го извадиха от тиражите си, а в последстиве предвижданите резултати станаха факт.

"Ботев никога не участва в уговорени мачове. Ние нямаме вина, ако един отбор иска да загуби с 0:10 ще го направи. Вината е в другия тим, а не при нас. Букмейкърите извадиха мача, това не се случва рядко, има го почти всяка седмица. За първи път обаче това се случва на Ботев. Опитваме се да си търсим правата. Ще съдействаме на Прокуратурата с каквото можем при разследването. Ако обаче се докаже, че мачът не е уреден от наша страна, ще настояваме да бъде изчистено името на клуба", завърши Борислав Димитров.

Снимка: plovdiv24.bg

 

football24.bg

ФУТБОЛНИЯТ САЙТ НА БЪЛГАРИЯ! 

 

 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти