Ръководството и феновете на Беласица изразиха възмущението си от решенията на БФС

Ръководството и феновете на Беласица изразиха възмущението си от решенията на БФС

Ръководството на Беласица заедно с организираните привърженици на отбора пуснаха обща декларация във официалната фейсбук страница на клуба, с която изразиха възмущението си от решенията на БФС. Както е ясно, след 13-годишно отсъствие тимът от Петрич се завръща в професионалния футбол, но няма да може да домакинства на собствения си стадион, а на този в Симитли. Феновете и ръководството пък са недоволни, че първите им два домакински мача от новия сезона са определени да се играят в делничен ден и ранен час - 18:00 часа, а това би попречило на привържениците да подкрепят “комитите”.

Беласица и дубълът на ЦСКА 1948 завършиха наравно
Беласица и дубълът на ЦСКА 1948 завършиха наравно

Публикуваме цялата декларация без редакторска намеса:

"На вниманието на г-н Борислав Михайлов, президент на БФС и г-н Неделчо Михайлов, ръководител на отдел Спортно-технически в БФС. 

Уважаеми господа, 
Неприятно ни е, че още първите конкретни решения, касаещи новия сезон, ни провокират да изразим сериозното си възмущение. 
За нас е напълно необяснимо насрочването на така дългоочаквания първи мач на Беласица в професионалния футбол след 13 години за делничен ден и ранен час.
Трудно преглъщаме това, че сме принудени да посрещаме нашите противници извън исконния ни футболен дом и нашите фенове са принудени да пътуват 70 километра до град Симитли (след като ни беше отказана възможността да домакинстваме в разположеното само на 30 километра с.Микрево, където стадиона с много малки и бързи подобрения, щеше да отговори на абсолютно всички изисквания). 
Извън всякаква логика е няколко стотин верни фенове, секунди след приключване на работния им ден да пътуват 70 километра, по и без-това натоварения в сезона на летните отпуски трафик, и въпреки всичко гарантирано да пропуснат поне първото полувреме на мача на своите любимци в първото, макар и символично домакинство, срещу Добруджа във ВТОРНИК, при това в доста ранния за юли час – 18.00. 

За огромно изумление и второто ни домакинство (в трети кръг срещу Ботев II) e ОТНОВО в делничен ден, този път в понеделник и пак в 18:00. Това вече граничи с апсурда. Освен всичко друго, за нас изключително важно е и здравето на футболистите, при условие, че стадиона в Симитли разполага с перфектните условия за игра и в по-късен час. Смисъл на тази велика игра е любовта на феновете. Такива, в нашия Петрич са хиляди! Всички те искат само едно - да получат АДЕКВАТНАТА възможност да подкрепят, макар и далече от дома, любимия бяло-червен отбор. Защото цар футбол е за ХОРАТА! 
Искрено се надяваме подобни недомислици да не се допускат в бъдеще и да се работи с повече мисъл и гъвкавост, особено когато става въпрос за традиционни клубове със сериозна маса от привърженици, която гарантирано ще обезпечи топ посещаемост във Втора Лига. 

/Ръководството на ОФК БЕЛАСИЦА, Организирани привърженици: BAD CITIZEN, BILYANA HOOLS, T.Z.A.R.O BOYS, ВЪЛЦИТЕ Първомай /".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти