Илиев: Пристигат оферти за наши играчи, които могат да се отразят на представянето ни през пролетта

Треньорът на Черно море Илиан Илиев изяви опасенията си, че изходящите трансфери могат да отслабят състава му. Той обаче е категоричен, че в клуба всички работят за това “моряците” да запазят мястото си в топ 3 и в края на сезона.

Черно море с класика срещу дубъла на Лудогорец
Черно море с класика срещу дубъла на Лудогорец

„Тези оферти, които идват, може да се отразят и ще бъде трудно през пролетта. Не е лесно сега да се намерят заместници на някои от основните ни футболисти. Конкуренцията е сериозна и ще е трудно, но ние със сигурност ще търсим успеха във всеки един мач, както е било и досега.

Работим да сме в Топ 3, ще е добре и за нас като колектив, и за феновете ни. Към Пабло Гарсия има силен интерес и почти сигурно и той си заминава, като Леандро. Сюрпризираха ни с предложения към Сердюк и Родриго Енрике и ще ни е трудно. Не сме форсирани да ги продаваме, но те имат откупни клаузи. Чакаме нападател, чиято виза обаче се бави и дано бързо се развият нещата“, каза специалистът пред БНТ.

Избраният за треньор на 2021 година Илиан Илиев отчете, че наградата му е признание за всички в клуба и заяви, че не е очаквал да я получи. Специалистът взе отношение и по важни въпроси за българския футбол, като отчете, че независимо кой ще управлява в БФС е и наложително да има промяна.

„Промяна трябва да има, тъй като изоставаме във футбола от другите страни. Всичко тръгва от детско-юношеския футбол. После тези момчета идват при нас в мъжкия футбол и ние трябва да им дадем шансове. Най-лесното оправдание е да кажем, че не са готови. Ако стоят обаче на едно място, нищо няма да случи. Трябва да има промени и в самите клубове. Да се рискува с даването на шанс на младите“, сподели Илиан Илиев, който е уверен, че България може за спечели своята група в турнира Лига на нациите и като всеки баща се надява синът му да го надмине.

„Аз съм пестелив в оценките, не само към Илиан, а и към всички млади. Така беше и баща ми с мен. Не трябва да се задоволяват с малкото, а когато направят силен мач действително да знаят, че могат да се представят още по-добре в следващия мач“, категоричен бе Илиев пред БНТ.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички