Гледай на живо

Отборът до 18 години на Славия триумфира с Купата на БФС и ще играе в младежката Шампионска лига

Величков: Не познавам Кирил Петков, но му благодаря за подкрепата

Един от най-приближените хора на Димитър Бербатов в борбата му за президент на БФС - Петър Величков изрази благодарността си към Кирил Петков, който по-рано днес подкрепи голмайстор номер 1 на националния отбор. Величков обаче заяви, че не се познава със спрягания за министър-председател Петков.

“Не съм слушал какво е казал Кирил Петков, но ако е изразил подкрепа за нас, мога само да му благодаря. Явно той разпознава процесите, които се случват във футбола и борбата ни за промяна и прозрачност. Ако не сме ние да се борим, тези хора ще останат на същите места дълги години. Аз лично не познавам Кирил Петков и не съм се срещал с него. Не съм запознат Бербатов да е получавал покана да бъде спортен министър. Неговата борба в момента е изцяло във футбола", каза Величков пред Sportal.bg.

Кирил Петков: Подкрепям Бербатов
Кирил Петков: Подкрепям Бербатов

Освен това човекът до Бербатов призна, че в момента тече подписка сред клубовете, с която Конгресът на 18 март да бъде изборен.

"В момента тече събиране на подписи за Конгреса на 18 март да бъде изборен, защото голямата част от клубовете не са съгласни със случилото се на предишния, когато имаше груби нарушения. Ако от БФС нямат доблестта да приемат желанието на клубовете и намерят отново нарушения от типа, че декларациите са подписани не със синя, а със зелена химикала например, съдът мисля, че отново ще се намеси. Подписката ще бъде вкарана в необходимите срокове, за да бъде легитимна", допълни Величков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти