Шампионът Ирбис спечели хокейното дерби на сезона срещу ЦСКА

Шампионът Ирбис спечели хокейното дерби на сезона срещу ЦСКА

Шампионът Ирбис спечи първото дерби за новия сезон в българското хокейно първенство, след като победи ЦСКА с 5:3 (2:1, 2:1, 1:1).

Янаки Гачев с ранен гол даде аванс на Ирбис, а малко по-късно Станислав Мухачов удвои. ЦСКА върна едно попадение в края на частта с попадение на Иван Ходулов.

През втората третина "армейците" изравниха, след като Ангел Джоров отклони удар на Ходулов. Ирбис отговори с два гола до края на частта, реализирани от Веселин Диков и Томислав Георгиев.

В началото на третата третина капитанът на шампионите Мартин Бояджиев покачи на 5:2. "Червените" отговориха с попадение на Николас Ланг, но не успяха да постигнат нещо повече в мача.

"Спечелихме благодарение на опита и на добрата игра на нашия вратар Димитър Димитров в решителните моменти. Успяхме да победим силен съперник, който ни затрудни максимално. Видях нервност при играта в защита на нашия отбор. Доволен съм! Очаквах да играем по-зле, предвид ранната фаза на първенството. Предстои ни дерби с НСА, с които имахме труден финален плейоф в края на миналия сезон", коментира треньорът на Ирбис Ивайло Велев.

"При петима на четирима допуснахме елементарни грешки. Видях къде бъркаме. Много съм доволен от показаното. Втората нападателна тройка ме изненада изключително приятно с играта си в дефанзивен план. Задължително ще има битка за титлата до края на сезона. Ако има статистика за ударите, със сигурност ще видите голямо предимство за нас относно точните удари", сподели наставникът на ЦСКА Кирил Ходулов.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти