Почти перфектен Нювил дръпна сериозно на Евънс във втория ден на Рали Испания

Почти перфектен Нювил дръпна сериозно на Евънс във втория ден на Рали Испания

Със записани шест от възможни седем етапни победи във втория ден на Рали Испания Тиери Нювил (Hyundai) успя да отвори преднина от 16.4 секунди спрямо Елфън Евънс (Toyota) преди финалните четири изпитания на надпреварата.

Белгиецът не успя да триумфира единствено в предпоследния етап за дена „Ел Монтмел 2“, в който остана втори на 1.2 секунди зад Себастиен Ожие (Toyota). Двамата дадоха и равно време при второто минаване на „Лес Поблес“, което бе непосредствено преди „Ел Монтмел 2“.

Французинът обаче се движи на трета позиция в общото класиране на Рали Испания с пасив от цели 38.7 секунди спрямо Нювил. Само на 1.2 зад лидера в световния шампионат е и местният любимец Дани Сордо (Hyundai), който успя да стопи цели 5.7 секунди от своя пасив само в последния етап за деня, чиято дължина бе едва 2.15 километра.

Пети в подреждането на Рали Испания се движи третият пилот на Toyota Кале Рованпера, чийто пасив спрямо Сордо обаче е 32.4 секунди. Все пак финландецът има комфортен аванс от 2:32.9 минути спрямо Гъс Грийнсмит (M-Sport Ford) и се нуждае единствено от безопасно стигане до финала утре, за да вземе десетте точки от каталунското рали.

Утре пилотите ще трябва да преминат само четири отсечки с общо дължина от 50.9 километра. В последната от тях ще бъдат раздадени и бонус точките на петимата най-бързи в него. Първият етап от финалния ден на Рали Испания започва в 08:00 часа българско време, в „бонус етапът“ е от 13:18 часа.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти