Българи на крачка от исторически успех

Българи на крачка от исторически успех

Отборът на Теаm Fiend постигна невероятна победа с 16:6 над легендите от FaZe Clan, с което се класираха за плейофите на IEM Fall 2021. Българите изнесоха истинска лекция на американската организация, която е под №5 в световната ранглиста на CS:GO.

Tози успех дойде на Mirage, която е сред любимите карти на родния състав, а над всички бе Симеон "dream3r" Ганев, който завърши мача с 21-7 и 1.55 рейтинг.

Eдин мечтател, който премина през почти всичко, за да се завърне с гръм и трясък на световната сцена
Eдин мечтател, който премина през почти всичко, за да се завърне с гръм и трясък на световната сцена

На четвъртфиналите Team Fiend излиза срещу най-успешния тим в света - Astralis, като при победа си гарантира и място на Major в Швеция.

"Очаквах близка среща, но всички играха много силно. Размазахме ги с играта, която показахме. Направихме няколко рискови хода, но те дадоха резултат. Ние дойдохме тук като айтсайдери. Ще играем нашата игра, ще се подготвим, а времето ще покаже дали ще се класираме за Маjor. 

dream3r е изключително мотивиран. Той 5-6 години нямаше шанс да играе на такива турнири. Това е много емоционален момент за него. Искам да благодаря на всички, които ни подкрепят", заяви Камен Костадинов минути след голямата победа. 

Снимка: hltv

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти