ЦСКА - София прибира 300 000 евро за Десподов

ЦСКА - София прибира 300 000 евро за Десподов

ЦСКА - София трябва да получи 300 000 евро от Каляри по сделката между италианците и Лудогорец за постоянния трансфер на Кирил Десподов. Както е известно, националът бе продаден от “армейците” през януари 2019 година. Тогава точната сума не бе обявена, като според различни информации тя варираше между 4 и 4,2 млн. евро, а от Борисовата градина излязоха със следното официално съобщение: “Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в калчото”. 

Лудогорец купи Кирил Десподов
Лудогорец купи Кирил Десподов

На “Армията” така и не успяха да се облагодетелстват финансово от бонуси за игрите на Десподов в Серия “А”, но по силата на договора ще получат 15% от сумата, която бе платена от Каляри на Лудогорец, където той бе под наем през миналия сезон. 

Десподов: Щастлив съм! Имаме много работа за вършене
Десподов: Щастлив съм! Имаме много работа за вършене

Преди два дни нападателят бе официално трансфериран при “орлите”, като сумата, оповестена от Sky Italia, бе 2 млн. евро. При това положение “армейците” трябва да получат 300 хил. евро, което е близо 600 хил. лева. Финалната рекапитулация показва, че в касата на ЦСКА - София ще са влезли на 8 млн. лева от трансферите на Кирил Десподов. Въпреки това, той ще остане един от най-недолюбваните футболисти за “армейската” публика, тъй като избра да облече екипа на разградчани. 

“Тема Спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти