Невероятен Алберт стана 6-и на нощния слалом в Шладминг (видео)

Невероятен Алберт стана 6-и на нощния слалом в Шладминг (видео)

Алберт Попов записа своето първо класиране в Топ 10 през сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини по време на нощния слалом в Шладминг (Австрия).

Великолепен Алберт даде 9-то време в първия манш на нощния слалом в Шладминг
Великолепен Алберт даде 9-то време в първия манш на нощния слалом в Шладминг

Българинът даде девето време в първия манш, след което записа осмо във втория и се поздрави с шестото място, което е неговият най-добър резултат през сезона. Алберт направи две много солидни и почти безгрешни спускания по заледена „Планай“, като благодарение на тях изравни своето най-добро класиране в кариерата, което също бе постигнато в Шладминг през 2019. Единствената видима грешка, която Аби допусна дойде само няколко врати преди края, като до нея той се движеше с темпо да измести временния лидер Алекси Пентюро (Франция), но в крайна сметка остана на 0.72 секунди зад лидера в генералното класиране за Световната купа.

6 Страхотен екип и страхотни емоции #българитеможем

Posted by Popov Albert on Tuesday, 26 January 2021

Самият французин завърши на трета позиция днес, с изоставане от 0.82 секунди спрямо победителя Марко Шварц (Австрия). Австриецът бе шести след първия манш и даде второ време във втория, с което стана първия състезател с две победи в дисциплината слалом през сезона. Втори днес остана Клеман Ноел (Франция), който остана на 0.68 секунди зад победителя.

Така след края на седмия от общо 11 слалом през сезона, лидер в класирането за малкия кристален глобус с актив от 489 точки е Шварц, втори е четвъртият от днес Себастиан Фьос-Солевог (Норвегия), а трети с 324 е Мануел Фелер (Австрия). Фелер днес бе лидер след първия манш, но не достигна до финала на втория и по този начин отстъпи второто място на норвежкият си съперник. С 40-те точки, който Алберт спечели днес, той се изкачи с четири позиции в класирането за дисциплината слалом и вече е 24-ти.

В битката за големия глобус Пентюро остава лидер с 860 пункта, втори с 607 е Марко Одермат (Швейцария), а трети с 566 е днешният победител Шварц. С доброто си класиране днес, Аби се придвижи с цели 40 позиции напред в класирането за големия глобус и заема 69-та позиция.

Сезонът за Алберт, както и за целия керван на Световната купа продължава този уикенд с два слалом в Шамони (Франция).

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти