Великолепен Алберт даде 9-то време в първия манш на нощния слалом в Шладминг

Великолепен Алберт даде 9-то време в първия манш на нощния слалом в Шладминг

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов се класира за втория манш на нощния слалом валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Шладминг (Австрия).

Родният представител направи едно много солидно каране по „Планай“ и завърши с девето време с пасив от само 1.51 секунди зад лидера Мануел Фелер (Австрия). По този начин той си гарантира участие във втория манш в трети пореден слалом за Световната купа, след като направи това и в двата слалома във Флахау (Австрия) преди малко повече от седмица. С класирането си на девето място, Алберт остави зад себе си лидерът в генералното класиране за Световната купа Алекси Пентюро (Франция), който даде 11-ти резултат.

Освен Фелер в първата тройката място още намериха и победителят от втория слалом във Флахау Себастиан Фосс-Солевог (Норвегия), който има пасив от 0.39 секунди, както и Михаел Мат (Австрия), който изостава на 0.67 секунди от своя сънародник. Лидерът в класирането за малкия кристален глобус в дисциплината Марко Шварц (Австрия) остана шести в първия манш, като пасивът му спрямо Фелер е 0.89 секунди.

Първият манш днес беляза и финалното спускане в кариерата на Жулиен Лизеру (Франция), който по-рано днес обяви, че ще сложи край на своята кариера. Френският ветеран е сребърен медалист в дисциплината слалом от Световния шампионат във Вал д‘Изер (Франция) през 2009 година. На родна земя той също така завоюва и сребърния медал в Супер комбинацията. В кариерата си за Световната купа той има общо девет подиума, три от които са победи, като последната от тях бе през 2010 година.

Уорли спря победната серия на Басино в гигантските слаломи (видео)
Уорли спря победната серия на Басино в гигантските слаломи (видео)

Вторият манш на нощния слалом в Шладминг стартира в 21:45 часа българско време.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти