Бомба: Отборът на Джордан плаща $120 милиона на Гордън Хейуърд

Бомба: Отборът на Джордан плаща $120 милиона на Гордън Хейуърд

Шарлът Хорнетс се сдоби със свободния агент Гордън Хейуърд. "Стършелите" и 30-годишното крило си стиснаха ръцете по 4-годишна сделка на обща стойност $120 милиона, съобщи Ейдриън Войнаровски от ESPN. По този начин Хеуйърд приключва тригодишния си престой в Бостън Селтикс и се отправя към ново предизвикателство в отбора, чийто собственик е легендата Майкъл Джордан.

Хейуърд изигра 52 двубоя с екипа на "келтите" през миналия сезон, оставяйки средно по 17.5 точки, 6.7 борби и 4.1 асистенции при 50% стрелба от игра. По последни информации неговата цел №1 бе преминаване в родния му Индиана Пейсърс, но спекулациите вече са в историята.

Това е вторият опит, в който Шарлът се опитва да привлече Хейуърд в състава си, но за разлика от предишния, то този вече е успешен. През лятото на 2014-а Хорнетс подписват предварително споразумение с ограничения свободен агент, но впоследствие Юта Джаз контрира предложението и запазва своя играч.

За да осигури финансите за своето ново попълнение, Шарлът ще се лиши от услугите на французина Никола Батюм, който се превръща в свободен аген, съобщи Рик Бонел. Той трябваше да получи $27 милиона от "стършелите" следващия сезон, след като активира опцията в договора си, но при така стеклите се обстоятелства Хорнетс ще покрият заплатата му на три разноски - по 9 милиона в следващите три години.

Още от Баскетбол

Виж всички