Оклахома Сити Тъндър продължава да трупа "пикове", Пеликанс взеха Стивън Адамс

Оклахома Сити Тъндър продължава да трупа "пикове", Пеликанс взеха Стивън Адамс

Тимът на Оклахома Сити Тъндър, който в момента се намира в период на изграждане на нов състав, продължава да трупа бъдещи избори от първия кръг на Драфта в НБА. Поредната сделка, която ще донесе ценен бъдещ "пик" на "Гръмотевиците", изпраща новозеландския център на Тъндър Стивън Адамс в тима на Ню Орлиънс Пеликанс. В замяна "Пеликаните" изпращат на Оклахома Сити избора на Денвър Нъгетс от първия кръг на Драфта през 2023 година, защитен от първа до 14-а позиция, плюс два бъдещи драфт "пика" от втория кръг.

Стивън Адамс влиза в последната четвърта година от договора, който подписа с "Гръмотевиците" през 2016 година. Контрактът е на обща стойност 100 милиона долара.
"Пеликаните" загубиха в първите часове на трансферния пазар на свободни агенти центъра Дерик Фейвърс, а в същото време Оклахома Сити вече привлече ветерана Ал Хорфърд от Филаделфия Севънтисиксърс.
"Гръмотевиците" обаче не спряха дотук снощи и направиха "трейд" с Далас Маверикс и Детройт Пистънс. Съгласно сделката тексасци получават ветерана Джеймс Джонсън, а в посока ОКейСи отиват Тревър Ариза, Джъстин Джексън и компенсация под формата на драфт избор от страна на Далас. Детройт Пистънс пък получава от Далас гарда Делон Райт.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти