Милуоки праща трима, за да измъкне Богданович от Сакраменто

Милуоки праща трима, за да измъкне Богданович от Сакраменто

Милуоки привлече гарда Богдан Богданович с трейд от Сакраменто, съобщава инсайдърът на ESPN Адриан Войнаровски. В замяна на сръбския национал Кингс ще получат Донте ДиВинченцо, Ерсан Илясова и Ди Джей Уилстън, докато Джъстин Джеймс ще стане играч на Бъкс.

Богданович направи трети пореден силен сезон с Кингс, завършвайки средно с по 15.1 точки, 3.4 борби и 3.4 асистенции за 61 мача. 28-годишният сърбин е и сред най-добрите в НБА от зоната за три точки, вкарвайки 37.4 процента от стрелбите. Джеймс бе избор на Кингс във втория рунд на драфта през 2019 и въпреки че взе участие в 36 мача, неговите минути бяха лимитирани.

ДиВинченцо, първи избор на Милуоки през 2018, направи добър втори сезон в НБА с повече от 9 точки на мач при 24 старта и 66 двубоя. Илясова е в НБА от 12 години и в кариерата си има средно по 10.3 точки и 5.7 борби на мач. По-рано през деня Бъкс сключиха и най-голямата си сделка за офсийзъна, привличайки звездата Джру Холидей от Ню Орлиънс. Пеликънс получиха Ерик Бледсоу, Джордж Хил и пикове в драфта.

Още от Баскетбол

Виж всички