Кошмарно! Голдън Стейт загуби Клей Томпсън за втори пореден сезон

Кошмарно! Голдън Стейт загуби Клей Томпсън за втори пореден сезон

Сериозните съмнения, че контузията на една от звездите на Голдън Стейт Уориърс Клей Томпсън е тежка, се потвърдиха. Преди броени минути един от най-популярните НБА инсайдъри, журналистът на ESPN Ейдриън Воуджнароуски, съобщи в Twitter, че направените днес изследвания са показали, че Томпсън е със скъсан ахилес и ще пропусне целия предстоящ сезон.

Новината е катастрофална за "Воините". Томпсън тъкмо се бе възстановил от друга много тежка травма - скъсана предна кръстна връзка на лявото коляно, заради която пропусна целия сезон 2019/20. През лятото на 2019 година, малко след като получи тежката контузия в коляното по време на мач №6 на плейофната серия от големия финал на НБА между Голдън Стейт и Торонто Раптърс, Томпсън подписа максимален договор за 5 години на обща стойност 190 милиона долара с Уориърс.
Клей Томпсън демонстрира страхотна форма (видео)
Клей Томпсън демонстрира страхотна форма (видео)
Сегашната контузия 30-годишният стрелящ гард, един от най-блестящите стрелци в НБА през последното десетилетие, е получил по време на тренировка. Само преди около месец Томпсън демонстрира страхотна физическа форма, показвайки бързината си на 100 метра спринт.

Още от Баскетбол

Виж всички