Минесота избра Антъни Едуардс с първия пик в драфта на НБА

Минесота избра Антъни Едуардс с първия пик в драфта на НБА

Минесота избра Антъни Едуардс от университета в Джорджия с първия пик в драфта на Националната баскетболна асоциация, който се състоя тази нощ.

"Горските вълци" се спряха на 19-годишния гард, известен с атлетичността си, като пренебрегнаха плеймейкъра ЛаМело Бол, който бе фаворит на букмейкърите за първа селекция.

Самият Бол, който игра в Австралия през последната година, бе избран под номер 3 от тима на Шарлът, а с втория избор в драфта Голдън Стейт се спря на центъра Джеймс Уайсман от университета в Мемфис.

Друга голяма изненада в драфта, който за първи път в историята се проведе онлайн, бе консервативният подход на отборите в челото, които не осъществиха нито една сделка.

Под номер 4 Чикаго привлече крилото Патрик Уилямс от Флорида Стейт, а с петия избор Кливланд избра крилото Айзък Окоро от Обърн.

Тежкото крило Ониека Окунгво, който бе смятан за почти сигурен избор в топ 3, пропадна до шеста позиция и ще играе за Атланта.

Със седмия избор Детройт привлече плеймейкъра Килиан Хейс от германския отбор Ратиофарм, а с осмия Ню Йорк Никс селектира родения в града Оби Топин.

Сензацията от Израел Дени Авдия остана под номер 9 за Вашингтон, а Финикс затвори челната десетка с тежкото крило Джейлън Смит от университета в Мериленд.

Още от Баскетбол

Виж всички