НБА ще започне новия сезон пред зрители

НБА ще започне новия сезон пред зрители

Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) ще започне следващия сезон на 22 декември с ограничен брой фенове в залите, съобщава The Athletic. Според информацията, между пет и десет отбора ще приемат зрители. НБА се завърна през лятото със силно ограничен балон, но това няма да влиза в плановете за следващия сезон, като всеки отбор ще играе в собствената си зала.

"Целта ни е да играем на домакинства и гостувания пред фенове. Имаме обаче да свършим много работа, за да бъде това възможно", каза комисионерът на НБА Адам Силвър още през септември. Той добави, че организацията ще се учи от НФЛ и МЛБ, които провеждат мачове пред лимитиран капацитет.

Според ESPN, Голдън Стейт вече е изготвил и предал план за домакинства пред близо 9000 зрители - 50 процента от капацитета на зала "Чейс Сентър" в Сан Франциско. Ръководството на Уориърс е готово да похарчи и 30 милиона долара за бързи тестове за фенове, служители и играчи. Торонто също е кандидат за домакинства пред фенове, въпреки че все още не е ясно дали на Раптърс изобщо ще им бъде позволено да играят в Канада.

Още от Баскетбол

Виж всички