Финикс привлече Крис Пол

Финикс привлече Крис Пол

Финикс Сънс привлече гарда Крис Пол с трейд от Оклахома Сити, съобщиха двата отбора от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). В замяна на Пол и Абдел Надер, Тъндър ще получат правата на Кели Обре, Рики Рубио, Тай Джером, Джейлън Лекуе и избор в първия рунд на драфта през 2022.

След като направиха серия от 8-0 в “балона” от предния сезон, сега се очаква Сънс да бъдат още по-сериозен фактор в новото първенство и да се борят за първото място в Западната конференция. Именно това е убедило собственика на отбора Робърт Сарвър да инвестира в бъдещ член на "Залата на славата", който ще си партнира с Девин Букър, пише ESPN.

"Приветстваме двамата във Финикс. Лидерските качества на Крис и неговият опит ще окажат моментално влияние върху нашия отбор. Абдел пък разполага всичко нужно на и извън игрището, за да се впише отлично във Финикс", каза генералният мениджър на Сънс - Джеймс Джоунс.
Тъндър привлече 35-годишния Пол от Хюстън миналото лято в замяна на Ръсъл Уестбруук, два бъдещи избора в първия рунд на драфта и размяна на други два пика.

Още от Баскетбол

Виж всички