Георги Сеганов: По време на изолацията качих 10 килограма и станах абсолютен геймър

Георги Сеганов: По време на изолацията качих 10 килограма и станах абсолютен геймър

Разпределителят на мъжкия национален отбор по волейбол Георги Сеганов води активна подготовка с „лъвовете“ на стартиралия преди дни двумесечен лагер в София. Сеганов заяви, че се чувства много добре от подновяването на тренировките и се надява всички да направят добра подготовка за предстоящата през януари европейска квалификация. Също така националът разкри и любопитни подробности около живота си по време на социалната изолация, а ето какво каза той в специално интервю за BGvolleyball.com след за този период и началото на подготовката.

Как прекара изолацията?

По голямата част на изолацията стоях в Турция. Чак на 9 май се обяви, че окончателно се прекратява първенството и успях да се прибера у нас. През  останалия период бях в родния ми град Разлог, а след това дойдох в София. В Турция бях затворен през цялото време в апартамента. От началото ме беше страх и поради тази причина въобще не излизах – само до магазина. След това в Разлог беше по-различно и имах по-голяма свобода.

Имаше премеждия при прибирането ти?

Да, това се случи при преминаването ми на границата. Бях с пет куфара и едва минах границата. Добре, че бе деин човек да ми помогне, защото се наложи да мина между двата пункта, около километър и половина, сам и пеша.

Как ти се отрази тази изолация?

Психически не ми се отрази. В момента технологиите са такива, че можеш постоянно да си говориш със семейство, приятели, имаш постоянна връзка с всички. Не съм изпадал в някакви депресии или нещо такова. Имахме тренировки в къщи – задължаваха ни от Халбанк да тренираме два пъти на ден и пращахме видео от заниманията на треньорите. Също така играех по цял ден видео-игри. Така че нямаше време да се чудя какво да правя и да изпадна в депресия.

Физически обаче ми се отрази - качих 10 килограма. Но след като с прибрах у дома , след като ми мина карантината за 15 дни ги свалих.

 

Как се свалят 10 килограма за такъв кратък период?

Не знам, аз лично много бързо ги свалих, нямам проблеми с тези неща.

Едни казват са чели книги, други са готвили, а ти си наблегнал на видео-игри, така ли?

Първият месец и аз се опитвах – готвих. Даже козунак правих за Великден, яйца боядисвах и други неща. Но в един момент ми омръзна и започнах да си поръчвам храна от ресторанта. Наблегнах на видео-игрите. Станах голям геймър.

Сега как се чувстваш след началото на подготовката?

Ами както и другите – тежко е след тримесечна пауза. Ние никога не сме почивали толкова дълго време. Затова сега гледаме да тренираме постепенно, за да не се получават някакви контузии.

Имаш ли притеснения след тези три месеца от поява на контузии?

Според мен всеки има, затова трябва да се подхожда внимателно. Затова сме се събрали да тренираме заедно, не всеки поотделно. Постепенно ще засилваме темпото и така няма да се получат контузии. Засега всички сме здрави, никой не се оплаква от нищо и надявам се всичко ще върви добре. Даже според мен тази почивка се е отразила добре на някои, които са имали контузии. Някои болежки изискват повече време и пълна почивка и паузата се била добре за такива състезатели, за да се възстановят.

Предстои лято без мачове, как възприемаш тази ситуация?

Не знам как ще бъде, защото никога не се е случвало досега. Не сме имали такава пауза и толкова дълго време без мачове. За това нямам представа как ще се отрази конкретно на следващите ни срещи, които са чак януари на европейската квалификация.

Ще има ли мотивация за подготовка?

Със сигурност, защото има глад за тренировки и игра с топката. С това идва и желание, и мотивация.

Как коментираш подмладяването в състава?

Има млади момчета, които за първи път са извикани, познавам ги, гледал съм ги в българското първенство. Ще се опитаме да им помогнем със съвети и други неща, както на нас са ни помагали по-опитните преди. Така  ще се опитаме и ние да ги интегрираме в отбора.

 

Ще низградим ли боеспособен обор за европейската квалификация?

Това времето ще покаже. Със сигурност има добри момчета, които са способни и могат да играят на високо ниво.

В Италия намаляват бюджетите на редица клубове, но въпреки това ти смени Турция с италианското първенство, защо?

Навсякъде намаляват бюджетите…По принцип исках да остана в Халбанк, чаках два месеца да ми дадат отговор, защото в клуба нямаха яснота за своя бюджет, дали ще имат чужденци, или ще играят само с турски играчи. През това получих няколко добри оферти, които изпуснах. Накрая получих две предложения от Италия.  Реших, че няма за кога повече да чакам и пописах в Латина.

Още от Волейбол

Виж всички