Николай Желязков: Не съм болен, имам антитела! От съображения за сигурност решихме да си остана една седмица вкъщи

Николай Желязков: Не съм болен, имам антитела! От съображения за сигурност решихме да си остана една седмица вкъщи
Георги Петров: Отборът е доста променен и имаме нужда от напасване (видео)
Георги Петров: Отборът е доста променен и имаме нужда от напасване (видео)

Помощник треньорът на националния отбор по волейбол и наставник на Нефтохимик 2010 Николай Желязков разкри пред dsport, че не е болен от COVID-19, а има антитела. В момента той не води физическата подготовка на националния отбор.
Ники Желязков в социална изолация (видео + галерия)
"Направени бяха бързи тестове, на които се оказа, че имам антитела. Направен беше веднага втори PCR тест, който показа, че е отрицателен. Говорих с докторите, които ми казаха, че наличието на антитела означава, че съм го изкарал с времето. Дали без да разбера, дали, когато бях много болен през февруари. Аз лично смятам, че тогава го изкарах. Оттогава нямам никакви симптоми. Чувствам се напълно здрав. От съображения за сигурност решихме да си остана една седмица вкъщи. След това ще си направя още един PCR тест и ще започна да ходя на работа с отбора, за да бъдат ограничени абсолютно всички страхове, че нещо може да предам на някого", сподели Желязков.
Стефан Чолаков: Пранди ще дойде в България в на 5 юли (видео)
"Дефакто съм го изкарал. Всички говорят, че вирусът е много опасен и за това преценихме, че по-правилното да си остана вкъщи, въпреки че тестът ми е отрицателен и нямам вирус в мен", добави той.
Цецо Соколов: Нямаме някакви първенства, но имаме два месеца да се подготвим за тази европейска квалификация (видео)
"По-правилното е да не излагам на риск хората около мен".
Соколов: Тази подготовка и лагер е един много голям плюс за нас (видео)
"Около мен са семейството ми. Те са добре и мисля, че няма никаква причина за притеснения. Въпреки всичко, предпочитам да остана самоизолиран и през другата седмица".
Тодор Скримов: Евроквалификацията през януари е най-голямата ни мотивация (видео)
"Всички останали тестове са отрицателни, така че няма причини за притеснения".

"За мое щастие много рядко боледувам. Тогава бях много болен. Месец със страхотна кашлица, задух, никаква сила. Имах всички симптоми за коронавирус. Тогава отсъствах три-четири поредни дни от тренировка. И останалите момчета от Нефтохимик го изкараха според мен. Няма как да бъдем сигурни. За мен целият отбор го изкара тогава. Моето семейство един по един се разболяха. Жена ми, дъщеря ми, синът ми. Аз и дъщеря ми го изкарахме много тежко, съпругата и синът ми го изкараха най-леко. Имаше момчета от отбора, които бяха зле доста време, други го изкараха по-леко. За мен този вирус беше коронавирус. Аз за себе си нямам друго доказателство, след като имам в момента антитела. След това не съм имал други симптоми за заболявания. На 5 юли ще започнем", каза още Николай Желязков.

Още от Волейбол

Виж всички