Желязков: Имахме много пътувания през февруари и някъде сме го пипнали в начален стадий

Желязков: Имахме много пътувания през февруари и някъде сме го пипнали в начален стадий
Николай Желязков: Не съм болен, имам антитела! От съображения за сигурност решихме да си остана една седмица вкъщи
Николай Желязков: Не съм болен, имам антитела! От съображения за сигурност решихме да си остана една седмица вкъщи

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол - Николай Желязков, обяви пред bTV, че в пробата му са намерени антитела срещу COVID-19, което най-вероятно означава, че е преборил заразата. Той все пак ще остане в изолация за още седмица и след това ще бъде тестван отново.
Ники Желязков в социална изолация (видео + галерия)
Волейболният треньор, който работи начело на "лъвовете" в тандем с италианеца Силвано Пранди и с идеята след година еднолично да поеме тима, не присъства на откритата тренировка на отбора, а мениджърът Стефан Чолаков заяви, че е дал една положителна и една отрицателна проба.
Стефан Чолаков: Пранди ще дойде в България в на 5 юли (видео)
"На бързите тестове показа, че имам антитела. Направен беше светкавично PCR тест, който показа, че не съм болен от коронавирус. Това означава, че във времето съм го прекарал. За себе си мога да кажа, че февруари бях много болен. Тогава целият тим на „Нефтохимик“ минахме през такава болест, както и моето семейство. Бях с немного висока температура, но със страшни болки в дробовете, кашлица и т.н. Около месец бях наистина много болен, няколко дни не ходих на тренировки, след което аз съм бил клинично здрав до днешната дата", заяви Желязков.

Той подозира, че се е заразил покрай пътуванията с клубния си тим Нефтохимик за мачовете от турнира за Купата на ЦЕВ в Русия и Турция.

"За мен логичното обяснение е, че тогава, когато още не беше обявено, че има коронавирус инфекция в България, сме го изкарали всички, тъй като тогава пътувахме към Русия, до Турция. Имахме много пътувания и някъде сме го пипнали в начален стадий", каза той.

Желязков успокои, че се чувства добре, няма симптоми, но ще остане още седмица в изолация, след което ще бъде подложен на нов тест. Ако и той е отрицателен, ще се върне в залата.

"Отговорността, която нося пред отбора, пред близки и приятели, означава, че никога не бих излязъл, ако имам такива симптоми. Това, което говорихме с д-р Захариев, за да бъдат спокойни хората в отбора и всички, с които работим, да изчакам една седмица, да имам още един отрицателен PCR тест, за да кажат: "Ето, 2 отрицателни теста. Всичко е точно!". Правим го това за успокоение на всички около мен, защото всички са притеснени и паникьосани", каза той.

Още от Волейбол

Виж всички