Тодор Скримов: Евроквалификацията през януари е най-голямата ни мотивация (видео)

Тодор Скримов: Евроквалификацията през януари е най-голямата ни мотивация (видео)

Тодор Скримов стартира подготовка с мъжкия национален отбор на България. "Лъвовете", водени от Силвано Пранди и Николай Желязков са на лагер в София, като тренировъчният процес стартира със занимания във фитнеса и на стадиона. Скимов е един от най-опитни играчи в състава, а ето какво каза той пред официалната Фейсбук страница на БФВолейбол за подготовката на тима:

Ники Желязков в социална изолация (видео + галерия)
Ники Желязков в социална изолация (видео + галерия)

- Къде прекара социалната изолация и как ти се отрази?

- Една част в Русия, тъй като поради липса на полети бяхме блокирани там със семейството ми. Другата част, тук в България. Мисля, че ми се отрази както на всички останали – доста ми бе трудно. Най- вече психически. Но важното е, че всичко мина и можем отново да започнем работа.
Цецо Соколов: Нямаме някакви първенства, но имаме два месеца да се подготвим за тази европейска квалификация  (видео)
Цецо Соколов: Нямаме някакви първенства, но имаме два месеца да се подготвим за тази европейска квалификация (видео)

- За първи път ли получаваш толкова дълга почивка в състезателната си кариера на високо ниво?

- Да, първата е от доста време. Поне аз не си спомням да съм имал такава голяма пауза без тренировки. Много беше трудно, защото нямаше къде да поддържам форма, предимно в къщи. Но това е невъзможно. Опитах се, но загубих доста от постигнатото в последните месеци.
Стефан Чолаков: Пранди ще дойде в България в на 5 юли  (видео)
Стефан Чолаков: Пранди ще дойде в България в на 5 юли (видео)

- Как се чувстваш сега, вече в тренировъчна обстановка?

- Трудно е. Почти от нулата се започва. Ще има голяма опасност от травми. Затова трябва да се започне внимателно и прогресивно да се работи.
Соколов: Тази подготовка и лагер е един много голям плюс за нас (видео)
Соколов: Тази подготовка и лагер е един много голям плюс за нас (видео)

- Как се влиза във форма след три месеца пауза?

- Не знам как. Това ми се случва за пръв път и ще видим как ще се справим. Но пак казвам - трябва всички да бъдем много внимателни поради реалната опасност от травми.
38 Тренировка на националите по волейбол

- По време на този престой в къщи откри ли някое ново занимание, хоби или нещо, което не си подозирал, че можеш да правиш?

- Не, не бих казал. Единствено може би прочетох повече книги, отколкото обичайното и това е всичко.

- Твоят коментар за оставането на Пранди начело на националния и Николай Желязков като негов помощник?

- Аз лично съм доволен съм от работа си със Силвано Пранди. За мен той е точен човек. С Желязков не съм работил, но го познавам и имам само добри впечатления. За мен това е един добър тандем и се надявам двамата да постигнат добри резултати.
38 Тренировка на националите по волейбол

- Предстои двумесечен лагер. Липсата на състезания ще се отрази ли на мотивацията за подготовка?

- Пак е нещо ново. Не нам как може да се отрази това нещо, наистина е странно. Но пък имаме така или иначе друга мотивация – квалификация за европейското през януари. Тогава няма да имаме реално много време да се подготвим. Затова трябва да използваме максимално това време сега да се подготвим по най-добрият начин. Също така това ще бъде и една подготовка за клубните ни сезони.

- В състава са повикани доста млади момчета. Ставаш един от най-опитните играчи. Как възприемаш тази роля?

- Не знам. Все още продължавам да правя, това, което винаги съм правил – да давам всичко от себе си. Да, може би сега е още по-важно да давам добър пример, защото младите израстват покрай по-опитните. Затова сега повече от всякога трябва да бъда перфектен.

- Смяташ ли, че може да се изгради един боеспособен отбор за бъдещето?

- Разбира се. Познавам почти всички от младите волейболисти. Между тях има играчи с много голям потенциал. Сега зависи от тях да го развият максимално. Но аз смятам, че има добър материал за националния отбор за бъдещето.

- Да завършим с клубния ти отбор, оставаш в Русия. Какви са очакванията ти за новия сезон?

- Не сме говорили още, но най-вероятно целта ще е да попаднем в плейофите на руската Суперлига. През изминалия сезон успяхме, но за съжаление шампионатът бе прекъснат. Сега трябва да затвърдим това и да покажем още по-дбори резултати.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти