Горди сме, че унижихме собствения си народ

Горди сме, че унижихме собствения си народ

За пръв път от 7-8 години насам Левски и ЦСКА изиграха стойностно Вечно дерби. С динамика, голови положения и твърди, но не груби единоборства. Футбол, какъвто истинският запалянко мечтаеше да види по родните терени. След такъв мач обикновено се поздравяват главните действащи лица, футболистите. Те би трябвало да са под светлините на прожектора, но уви. Отново се намери нещо, по-силно и голямо, което да изпрати на заден план великата игра и мачът да отиде в миманса за сметка на насилието.

Насилие, в което този път главно действащо лице бе държавата в лицето на МВР. Полиция, която вместо да арестува 150-200 хулигани, обявили се за велики фенове на ЦСКА, реши да пребие 3000 граждани на Република България по нареждане на някой милиционерски или политически плъх, напил се пред телевизора и дал заповед "всички под ножа". Защото именно това се случи в събота вечер.

Някой реши, че чрез палките на МВР може да си направи PR и издаде безумната заповед: "пребийте собствения си народ!"

Именно тук изникват въпросите: "Защо все още не е обявен човекът, издал заповедтта да се бият граждани на България? Бойко Борисов ли е? Цветан Цветанов ли е? Някакъв самозванец ли е? Гузен ли е този индивид, че направи МВР за посмешище и превърна футболния хулиган в мъченик?

Горд ли е същият този човек с безчинствата на МВР, защото хората в България остават с впечатлението, че органите на реда са доволни от "перфектно свършената работа".

Няма значение, че едно момиче като по чудо не загина от задушаване. Баща с дете обясняваше как на 40 години му се наложило да бяга от палките на някакво примато ченге, посетило три пъти фитнеса на полицията и сега се мисли за Рамбо.  

Много от хората, които не бяха на стадиона ще си кажат: "Какво правят обикновените хора в сектора?

Защо водят децата си там? Тези луди ли са? Заслужават си боя". Именно от подобно мислене трябва да се разграничим. Първо, тези хора са фенове на футбола и играта е измислена за тях. Същите тези запалянковци не са допускани в секторите "А" и "В", защото било опасно. Къде тогава да отидат? На луната ли? Значи ли, че трябва да се свиват като мишки вкъщи и да не смеят да стъпят на стадиона, тъй като държавата България не може да ги защити не само от няколко тъпанара, присвоили си прозвището "велик фен на ЦСКА", а и от полицията, на която плаща да бъде пазен.

Полиция, която вместо да разбие веднъж завинаги върхушката на големите фенклубове в България,

тъй като за всички е ясно, че те са параван на Октоподи, Янета и други морски деликатеси за прокарване на бандитизъм, тя се оправдава с думите "ние бихме хората, защото някой ни провокира". Кой е този някой? МВР не го ли вижда на всеки мач - в Мездра, на Левски - Сиони, на Левски - ЦСКА.

Но не. С футболните Октоподи е трудно. По-лесно е да стовариш палките върху нормалния човек.

Той само ще се свива, ще скимти и накрая ще благодари на МВР, че го е оставил жив. Това ли е държавата България? За съжаление - да.

За жалост държавата с гордост пребива собствените си граждани без да й мигне окото, но само няколко седмици по-рано, когато Сърбия се подигра със светинята на България - Васил Левски, непозволявайки на българи да почетат паметта на Апостола, не посмя да демонстрира каквато и да е политическа агресия. Ето това е България - разединена и смачкана, бедна и злобна, страхлива да защитава своите интереси навън и по Байганьовски силна, когато решава проблемите вътре.


"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти