Перес напуска Макларън след края на сезона

Перес напуска Макларън след края на сезона

Серхио Перес обяви, че ще напусне Макларън след края на сезон 2013. На негово място догодина ще се състезава младият датски пилот Кевин Магнусен. Кевин, син на пилота Ян Магнусен, е част от програмата на Макларън за млади пилоти.

Мексиканецът прекара само един сезон в тима от Уокинг, който се оказа най-слабата за бившите шампиони от 1980 година насам. Нито 23-годишният Чеко, нито шампионът за 2009 Дженсън Бътън не са финиширали по-високо от пета позиция в последните 17 състезания.

"Желая на отбора всичко най-хубаво в бъдеще. Винаги ще бъда фен на Макларън. Междувременно ще се погрижа за бъдещето ми и ще си осигуря позиция във възможно най-добрия пакет, за да се боря за победи", заяви Перес.

Макларън се бавеха с обявяването на пилотите си догодина и доскоро шансовете на Серхио да остане изглеждаха добри, но в края на миналия месец на хоризонта убедително излезе младият Магнусен.

"Винаги съм давал най-доброто от себе си на отбора и въпреки усилията ми все още не мога да постигна това, към което се стремях с този исторически тим. Срещнах много нови хора в Макларън този сезон и се сприятелих с много от тях. Ще им бъда вечно благодарен. За мен това беше натрупан опит. Благодаря на Макларън и всички техни партньори за този сезон. Бъдете сигурни, че никога няма да се откажа", допълни Серхио.

В отговор на "милото и любезно" изказване, шефът на отбора Мартин Уитмарш благодари на пилота за това, че е бил "чудесен член на екипа". "Възнамеряваме да му помогнем с всичко, което можем, за да финишира тази година с нас с два хубави резултата. Особено в Остин, където има много приятели. Желаем му всичко хубаво в бъдеще и сме сигурни, че му предстоят много успехи".

"Колкото до пилотите ни догодина, все още не сме сключили договор за 2014 с никого, освен с Дженсън. В момента нямаме какво повече да обявим", допълни Уитмарш.

Все още не е ясно къде ще отиде Перес догодина.

Снимка: Getty

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти