Перес: Това ще е най-важното състезание от годината

Перес: Това ще е най-важното състезание от годината

Макларън все още не са обявили официално кой ще е съотборникът на Дженсън Бътън през 2014 година. Вчера стана ясно, че това най-вероятно това ще е новобранецът Кевин Магнусен, а Серхио Перес ще трябва да си търси ново място след края на сезона.

Финалът е след две седмици в Бразилия, но преди това падокът ще спре в Остин, Тексас, където Перес се надява на силен резултат. Серхи обясни, че това ще е "най-важният уикенд от годината" за него.

Очаква се пилотът на Макларън да има много мексикански фенове в Остин: "Радвам се, че мога да нарека ГП на САЩ мое "домашно" състезание. Тексас е на границата с Мексико и това позволява на много мексиканци да дойдат до Остин и да се насладят на Формула !", заяви Перес.

"За мен това ще е най-важният уикенд от годината и тук специално ще се надявам на силен резултат, с който да зарадвам феновете ми у дома. Показахме какво значително подобрение сме постигнали и колко по-добре разбираме колата в последните няколко състезания. И двамата с Дженсън досега не сме имали достатъчно възможности да демонстрираме на какво е способна колата. Много ще се радвам да имам шанс да се състезавам като в Индия, където можех да натискам през цялото състезание и да спечеля точки за отбора", обясни Перес.

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш също очаква повече от мексиканския пилот: "Уикендът ще е натоварен и важен за Чеко. Това е най-близкото до дома му състезание и естествено той се вълнува. Очаква местна подкрепа и мисля, че ще отвърне на нея".

Снимка: Getty

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти