Пламен Константинов: Не искам да посочвам лидера в отбора (ВИДЕО)

Пламен Константинов: Не искам да посочвам лидера в отбора (ВИДЕО)

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов сподели на вчерашната пресконференция, че не иска да посочва лидера в тима.

"Не мисля, че лидерът се назначава на пост в един отбор. Той се изявява и проявява лидерските си качества сам. Аз не искам да посочвам кой трябва да бъде лидер. Мисля, че има момчета с подобни качества, но трябва да ги проявят и покажат в игра. А ние в някаква степен трябва да им помогнем да намерят и имат тази увереност и вяра в себе си. Конкретно лидера ще е нещо, което трябва да се прояви само по себе си", призна Константинов.

"Някои от основните играчи направиха добри сезони, добре играха през цялата година, а други не играха на привични постове за тях, някои не бяха използвани максимално и оставаха често на резервната скамейка и не играха всички мачове в клубните си първенства. Така, че това е винаги и добре, и зле. От една страна, една част от състезателите няма да са до такава степен изхабени и психологически, и физически. Но от друга страна се губи самочувствие и игрови ритъм, но според мен всеки реагира по различен начин", коментира още селекционерът на България.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от пресконференцията на ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички