Голям проблем! Финалите на Световната лига може да не се играят във Варна (ВИДЕО)

Голям проблем! Финалите на Световната лига може да не се играят във Варна (ВИДЕО)

Финалите на Световната лига в Група 2, които трябваше да се играят в зала "Конгресна" на ДКС във Варна, най-вероятно няма да се проведат там.
Пресконференция на Пламен Константинов и Виктор Йосифов 
Селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов днес изрази притесненията се, че едва ли ремонтът на зала "Конгресна" ще приключи до началото на юли, а по програма финалите трябва да се играят от 10 до 11 юли точно там.
Пресконференция на Пламен Константинов и Виктор Йосифов 
На практика това означава, че България ще трябва да търси друга зала и за домакинските двубои от предварителната група и срещу Куба  (26 и 28 юни) и Аржентина (3 и 5 юли).

Като единствена алтернатива за сега се очертава възможността "Арена Ботевград" да приеме и тези мачове. Залата в Ботевград ще е домакин на първите два мача в Световната лига срещу Канада на 29 и 31 май. Освен това "Арена Ботевград" е единствената подходяща, която има лиценз от Международната федерация по волейбол (FIVB) да приема двубои от такъв ранг.

"Арена Армеец" в София, която прие финалите на Световната лига през 2012 година, също има лиценз от FIVB, но излиза прекалено скъпо на БФ Волейбол.

"Не съм сигурен, че зала "Конгресна" в ДКС във Варна, ще готова да приеме финалите в Световната лига и това е голям проблем за нас. Първоначално имахме един план за подготовка. Искахме и двата отбора да продължим да се готвим, тренираме и играем заедно във Варна, но едва ли ремонтът ще бъде завършен навреме. Сега ще трябва да сменяме зали, градове и нищо не е ясно…", заяви Пламен Константинов.

До 7 май тимът ще се подготвя в "Христо Ботев", а ден по-късно волейболистите ще продължат подготовка в тренировъчната зала на "Арена Армеец". На 21 май отборът заминава за Сърбия, а на 22 и 23 май ще бъдат проведени контролни срещи със сръбския  отбор. От 25 май "лъвовете" ще тренират в Ботевград, преди двубоите срещу Канада.

В края на юни съставът трябва да бъде във Варна. На 10 юни вторият състав на националния отбор заминава за Баку за първите в историята Европейски олимпийски игри.

"Всяка седмица ще се местим в различни зали и това ни накъсва подготовката. Има сериозна неяснота дали залата във Варна ще бъде готова за финалния турнир в Световната лига. Това е най-голямото объркване, което ни пречи да направим план за подготовката. Двата състава ще тренират по една система. Николай Желязков ще води отбора в Баку, а Георги Петров ще му бъде помощник. Ще има още един кондиционен треньор. Състезателите в двата отбора трябва да бъдат еднакво подготвени. Трябва да работим по една и съща система", каза още специалистът.

В първата част от летния сезон целта е силно представяне в Световната лига, където България ще срещне Канада, Аржентина и Куба. Българският отбор ще бъде домакин на финалите в Световната лига, втора дивизия, а мачовете по програма трябва да се играят във Варна...

Пресконференция на Пламен Константинов и Виктор Йосифов+14
СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от пресконференцията на ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички