Цветан Соколов няма да играе за България в първите мачове от Световната лига (ВИДЕО)

Цветан Соколов няма да играе за България в първите мачове от Световната лига (ВИДЕО)

Цветан Соколов няма да играе за България в първите мачове от Световната лига по волейбол през този сезон, потвърди селекционерът на националния отбор Пламен Константинов. "Трикольорите" ще срещнат Канада в Ботевград на 30 и 31 май.
Пресконференция на Пламен Константинов и Виктор Йосифов 
"Голямото ни притеснение е свързано с Цветан Соколов. Първоначалното становище е, че с това рамо не може да играе. Проблемът може да мине към сухожилието. На 11 май Цецо има час за тестове в Италия, при проф. Порчелини. В тях ще се види дали проблема е само мускулен или има засегнато сухожилие. Тогава ще стане ясно дали се налага операция. Но дори и да не се налага интервенция пак ще е необходимо възстановяване. Поне първите мачове от Световната лига няма да разчитаме на Цветан Соколов. Евентуално за мачовете като гости с Куба, Арженитна и Канада може да участва. Ще разчитам на Владимир Николов да помогне, той направи много силен сезон във Франция. По мнението на много специалисти той е бил най-силният диагонал във Франция. Боян Йорданов е в плановете ни за европейското първенство, но сега не е готов за максимални натоварвания", заяви Пламен Константинов на пресконференция в София.

Пресконференция на Пламен Константинов и Виктор Йосифов
В същото време пламен Константинов съобщи, че състоянието на Андрей Жеков не е притеснително. Разпределителят има навяхване на пръсти, но е играл във вчерашния мач, в който Томис (Констанца) стана шампион на страната си. Андрей Жеков се прибира тази вечер в България, когато допълнително ще стане ясно кога ще започне тренировъчни процес.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от пресконференцията на ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички