Ники Желязков: Основната задача на този отбор е да играе добре и да има развитие (ВИДЕО)

Ники Желязков: Основната задача на този отбор е да играе добре и да има развитие (ВИДЕО)

Треньорът на националния ни волейболен отбор за първите Европейски олимпийски игри в Баку Николай Желязков сподели на днешната пресконференция, че основната цел на този тим е да играе добре и да има развитие.

"Първо, ще се даде шанс на хора, които ще имат по-малко възможност да участват в Световната лига и да играят на много високо ниво, защото турнирът в Баку ще бъде много силен сам по себе си. Състезанието е много силно и за мен ще бъде много отговорно, защото една част от тези хора може да попаднат за предстоящите основни състезания на А отбора. Така, че състезанието е много отговорно и ценно. Вече какъв ще бъде резултатът е друго, но за мен е важно отборът да играе много силно, да играе добре, да има развитие. И от там нататък да се даде едно добро ниво на отбора като цяло, за да може на следващите състезания на А отбора момчетата да бъдат в максимално добро състояние. Това е целта за мен", коментира Ники Желязков.

"Не съм наясно какво се взема като точки от това състезание, но мисля, че основното нещо е отборът да играе силно. Групата ни е много силна, много добра, така че мисля, че с момчетата, с които отидем, ще се поставят и съответните цели. Тези, които ме познават, знаят, че аз съм максималист винаги и винаги ще си остана. Основната задача на този отбор е да играем добре, да има развитие играта и мисля, че самото класиране като място на този етап е второстепенно", каза още наставникът на тима за Баку.

СНИМКИ: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от пресконференцията на ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички