Много младоци на първата тренировка на националния отбор в София (ВИДЕО + СНИМКИ)

Много младоци на първата тренировка на националния отбор в София (ВИДЕО + СНИМКИ)

Много млади играчи присъстваха на първата тренировка на националния отбор по волейбол за мъже на България, която се проведе днес в столичната зала "Христо Ботев".

Пламен Константинов изпрати повиквателни на около 30 волейболисти, които трябва да оформят първия и втория тим на държавния тим. Днес на първата фитнес-тренировка се събраха 20 играчи. А на 11 май ще се присъединят още 12 волейболисти.

От по-опитните състезатели на първия сбор присъстваха близнаците Георги и Валентин Братоеви, Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Николай Николов, Виктор Йосифов, Мирослав Градинаров, Мартин Божилов и Добромир Димитров.

Много млади волейболисти за първи път попадаха в селекцията като Любомир Агонцев, Мартин Палийски, Жани Желязков и Велизар Чернокожев. Венцислав Рагин, Георги Манчев, Розалин Пенчев, Георги Сеганов и Красимир Георгиев вече са имали досег с националния тим.

Следобед Пламен Константинов и избраниците му ще направят първа тренировка с топка, а утре се очаква селекционерът да даде и първата си пресконференция за сезона.


Както вече стана ясно, националите ще тренират на две групи, като едните волейболисти ще се готвят за Европейските игри в Баку (Азер), а другите ще изнесат груповата фаза на Световната лига. Голяма част от основните играчи от последните 2 години пък ще останат в София, за да се готвят за финалите на Световната лига, които са в ДКС Варна на 10-11 юли.

СНИМКИ: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички