Георги Братоев: Може да поднесем изненада в Берлин (ВИДЕО)

Георги Братоев: Може да поднесем изненада в Берлин (ВИДЕО)

Разпределителят на националния ни волейболен отбор Георги Братоев заяви при завръщането на тима от контролите в Белград срещу Сърбия, че лично той е оптимист за предстоящата европейска олимпийска квалификация в Берлин. Ето още какво сподели плеймейкърът на България на летище "София"

"Чувствам се добре. Последните два месеца, които прекарах в Тренто мисля, че са огромен плюс за мен. Не смятам, че двата месеца, в които не съм играл толкова, са повлияли изключително много на спортната ми форма. Чувствам се добре и се надявам да имам възможност да го покажа в Берлин".

"Двете контроли не ги проведохме на изключително високо ниво. Но не го отдавам на мотивация или заради начина, по който подходихме, а по-скоро сърбите ни надиграха. Имаха един Атанасийевич във втория мач, който на сервис просто беше машина и сервисът му влизаше с над 120 км/ч. непрекъснато, и благодарение на това те успяха да затворят сравнително лесно първия и втория гейм, а в третият просто нямаше волейбол. Колко са показателни ще видим съвсем скоро. Аз лично съм оптимист за тази квалификация. Влизаме определено не като фаворити, така че може да ни е по-лесно. Смятам, че можем да покажем играта от Европейското първенство, макар че играем навън, защото както и вие предполагам знаете публиката в София беше повече от 7-и играч".
Волейнационалите се прибраха от Белград 
"Мисля, че Русия може да има проблем, ако не се явят 12 играчи, а не само един. Така, че отсъствието на Мусерский е минус за тях, но както казах и преди, в някои случаи когато най-добрите играчи на дадени отбори не се явят, има и положително влияние. Русия е една страна, която има 30-40 волейболисти на изключително високо ниво и всеки взаимнозаменяем".

"Според мен разговорът, който проведохме след втория мач срещу Сърбия, няма да промени абсолютно нищо. Належах не бих го нарекъл, а по-скоро задължителен. След две слаби контролни срещи винаги е редно да се кажат нещата, които са липсвали по време на игра, но дали касае техническата или менталната част няма значение. В нашия отбор има състезатели с опит, всеки от нас знае къде отиваме и за какво отиваме, така че смятам, че никой няма нужда от мотивация или каквито и да е било допълнителни разговори".

СНИМКИ: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от прибирането на националите от Белград - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички