Казваме "сбогом" на Трифон Иванов

Казваме "сбогом" на Трифон Иванов

България ще се прости днес с легендарния си футболист Трифон Иванов, който напусна този свят на 50-годишна възраст. Хиляди наши сънародници ще си вземат последно "сбогом" с железния защитник от САЩ'94, като поклонението пред паметта му ще се състои от 13 часа в Двореца на културата и спорта във Велико Търново. Траурната церемония ще продължи около 30 минути и ще бъде посетена от близките и приятелите на Трифон Иванов, както и от много официални лица, сред които и премиерът Бойко Борисов. Съотборниците на Туньо от националния отбор също пристигнаха от всички краища на света, за да се простят с него.

Ако поклонението се проточи заради големия брой желаещи да се простят с Иванов, погребението може да бъде отложено за утре. Над 5000 души може да побере Дворецът на културата и спорта, но очакванията са дори тази цифра да се окаже недостатъчна. Заради това са предприети промени в градския транспорт във Велико Търново и преустройство на автомобилното движение в града.

В самата зала ще има специален пропускателен режим. Ще се допускат само акредитирани журналисти, а вътре в залата няма да се снима с камери, каквото е желанието на семейството на Иванов. Няколко телевизии, начело с националната БНТ HD, ще направят свидетели на тъжната церемония хората, които нямат възможност да пътуват до Велико Търново, за да се простят с Туньо.

Спортният министър Красен Кралев издаде заповед, с която Трифон Иванов получава посмъртно "Венец на победителя", новия знак на ведомството. Бившият съотборник на Иванов Гошо Гинчев ще занесе нагрaдата на семейството на бранителя. Той ще поднесе и венец на погребението.

Още от БГ Футбол

Виж всички