Стоичков си спомни какво е казал на Трифон Иванов за "добре дошъл" в ЦСКА (видео)

Стоичков си спомни какво е казал на Трифон Иванов за "добре дошъл" в ЦСКА (видео)

Голмайсторът на световното първенство в САЩ'94 Христо Стоичков си припомни какво е казал на починалия вчера Трифон Иванов, когато се запознава с него в съблекалнята на ЦСКА през 1988 г. Камата и Туньо бяха сред любимците на "червените" фенове в края на 80-те години, когато реализираха головете за победата с 5:0 над Левски.

"С Трифон си допаднахме още от първия ден. С него, с Илия Вълов. Постоянно в нас тримата имаше карти. Играехме 3-5-8 много. После в националния отбор привикахме и малкия Киряков. И там си играехме също 3-5-8. Само с един поглед Трифон знаеше къде трябва да прати топката. Имаше уникален пас, уникално виждане. Само ме поглеждаше и знаеше къде да прати топката.

Спомням си го като влезе за първи път в съблекалнята на ЦСКА. Влезе едно слабичко момче с дълга коса. Викам: "Това пък откъде дойде?". Вика: "Аз съм Трифон Иванов от Етър (Велико Търново). Казах му: "Добре дошъл си в тази съблекалня! Да сме живи и здрави да станем шампиони. Трифон е също част от историята на българския футбол и от историята на ЦСКА.

Във времето останахме големи приятели. Допуснали сме някои грешки, да. Трифон остана баща на бащите. Трифон беше готов винаги да те защити. Когато имаше спречкване, винаги заставаше между нас. Беше малко по-едър от нас. Винаги беше готов да те нахрани и напои - горд болярин. Ако беше малко по-прав, щеше да бъде 15 см по-висок от нас и щеше да ни защитава", сподели Ицо пред bTV.

Още от БГ Футбол

Виж всички