Христо Стоичков ядосан от Маями: Ако бях в Разград, мачът нямаше да започне

Христо Стоичков ядосан от Маями: Ако бях в Разград, мачът нямаше да започне

Христо Стоичков изригна с гняв от Маями заради мача Лудогорец – ЦСКА (2:1). И причината не бе втората поредна загуба на „червените“.

„Ако бях на стадиона и виждах, че на таблото се гаврят с емблемата ни, нямаше да позволя на отбора да излезе на терена дори с риск за служебна загуба – беснее Стоичков, който е един от тримата акционери в ЦСКА. – Никой няма право да се подиграва с противника, камо ли със символите му. Дори да има формалното право. Въпреки че, когато отворя сайта на ФИФА, виждам истинската емблема. Но в сайта на БФС я нямало? Ама нали си ги знаем там колко са бързи в промените. Не знаем обаче друго – къде са били оперативните директори в ЦСКА? Не видяха ли таблото? Това е лошото, защо не прочетох и никаква тяхна реакция в медиите.

Колкото до поведението на нашия съперник – то е скандално. Играят в Шампионската лига и пак избиват някакви комплекси явно. Така не се става голям, явно не са го разбрали.“

Думите на Стоичков са единствени от ръководното тяло на ЦСКА след загубата, която съвсем разклати стола на Едуард Йорданеску. Из форумите „червените“ фенове почти единодушно искат главата на румънеца. Като спасителни варианти се споменават легендите на клуба Стойчо Младенов и Любослав Пенев, но с тях не е направен контакт. Освен това Екзекутора на Ливърпул има 3 сериозни оферти от Казахстан. Не бъде ли потърсен, много е вероятно да си стисне ръцете с местен клуб след успешната мисия в Атирау.

Не е изключено Йорданеску да получи шанс до Нова година предвид лесната програма на ЦСКА в следващите 6 кръга. След поражението треньорът заяви, че поне 4-5 футболисти нямат качества за тима, но не обясни защо продължава да ги пуска в игра след сбърканата селекция.

"Труд"

Още от БГ Футбол

Виж всички