Ето как се прави селекцията и кои доведоха осемте чужденци на "Армията"

Ето как се прави селекцията и кои доведоха осемте чужденци на "Армията"

Вчера наставникът на ЦСКА-София Едуард Йорданеску обяви, че някои футболисти не стават за неговия отбор и поиска поне 4-5 нови попълнения, ако бъде оставен на работа и след зимната пауза.

Думите на специалиста, изречени след вчарашната загуба с 1:2 от Лудогорец, останаха малко встрани от целия поток от информация.

Но те би трябвало да се разгледат по-детайлно, тъй като това е третият човек, който си позволява открити критики срещу играчи на тима.

Преди повече от месец лично Гриша Ганчев отстрани от отбора капитана Борис Галчев, който заяви, че чужденците не са на нужното ниво. След домакинската загуба от Локомотив Пд в 12-ия кръг пък Станислав Манолев поясни, че част от неговите съотборници са спали на терена.

Когато основни футболисти и лично треньорът недоволстват от селекцията, със сигурност това представлява сериозен проблем за всеки отбор.

И тук възникват въпросите кой е отговорен за селекцията и как се извършва тя?

В момента ЦСКА-София разполага с 8 чуждестранни футболисти. Петима от тях -  Рафаел Перес, Арсенио Нунеш, Диого Виана, Петрус Бумал и Густаво Кулма, дойдоха на "Армията" от Ловеч.

Новите в тима са трима - Рубен Пинто, Давид Шимао и Руи Педро.

Тоест, качествата на първите петима не би трябвало да представляват загатка за хората, които се занимават със селекцията в ЦСКА-София и не може да се търси оправдание, ако се окаже, че те не стават за "Армията".

В Литекс основно със селекцията се занимаваше Стойчо Стоилов. Той бе подпомаган от сина на Гриша Ганчев - Данаил, който е мeниджър. Последната дума в Литекс винаги е имал Гриша Ганчев, който казва "да" или "не" за входящи и изходящи трансфери.

В момента на "Армията" се работи по същия начин и когато Йорданеску или някои основни футболисти критикуват селекцията, то би трябвало да знаят, че по този начин критикуват политиката на собствениците на клуба.

Още от БГ Футбол

Виж всички