Добруджа, Калиакра и Черноморец (Балчик) се борят за място в турнира за Купата на България

Добруджа, Калиакра и Черноморец (Балчик) се борят за място в турнира за Купата на България

Трима са претендентите за представител на зона “Варна” в турнира за Купата на България. За място на 1/16-финалите ще спорят тимовете на Калиакра, Добруджа и Черноморец (Балчик). Първият мач е между отборите на Калиакра и Добруджа, а срещата ще се играе на 6 септември в Каварна. Победителят пък ще е домакин на Черноморец (Балчик), а мачът е на 13 септември. Това определи жребият, който се тегли в Добрич.

Жребият за 1/16-финалите на турнира ще се тегли на 7 септември. В първия кръг ще участват 32 отбора, разделени в две урни. В първа урна са всички отбори от Първа лига, както и Поморие и Созопол, които завършиха съответно на 2-о и на 4-о място в “Б” група през миналия сезон, допълва още сайтът "ВарнаУтре".

Във втора урна са отборите от Втора лига и по един представител на зони “Северозапад”, “Североизток”, “Югозапад” и “Югоизток”, които трябва да бъдат излъчени в предварителната фаза на турнира до 12.09.2016 г. Отборите от втора урна са домакини в мачовете, които ще се проведат на 20, 21 и 22 септември 2016 г.

Снимка: Александър Стоянов/Centersport.org

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти