Олимпийските шампиони излизат с мистични татуировки срещу България (снимки)

Олимпийските шампиони излизат с мистични татуировки срещу България (снимки)

Волейболните национали ще се изправят днес срещу Бразилия в последния си мач от Група Е1 на втория турнир от Световната лига във Варна. България има в актива си една победа и една загуба. В първия ден момчетата на Пламен Константинов надиграха с 3:2 световния шампион Полша, а вчера загубиха с 1:3 от Канада. За сметка на това олимпийският шампион Бразилия все още не е опитал вкуса на загубата в морската столица. Селесао се наложи с 3:1 и излъга с 3:1 Полша.

Оказва се, че причина за това не са само безспорните волейболни качества на бразилските волейболисти, а и мистичните сили, в които вярват голяма част от състезателите на Ренан дел Зото. Зоркото око на BGvolleyball.com забеляза любопитни татуировки по краката на олимпийските шампиони, които са свързани с древни символи, носещи късмет и пазещи от зло. Част от символите, които са използвани при татусите на звездите служат основно за предпазване от негативна енергия. Те могат да притежават мистични сили или просто да прогонват лошия късмет. Сред символите влизат древни изображения, взети от калиграфията, нумерологията, животинския свят и света на митичните животни.

Символите са трудно за разбиране изразно средство, особено когато са поставени завинаги върху човешката кожа. Макар понякога да изглеждат като таен и неразгадаем език, символите, използвани като татуировки, могат да бъдат разглеждани и тълкувани на много различни нива. Някои от тях съществуват от векове, други от холядолетия, а трети са възникнали току-що. Някои ще си останат напълно неразгадаеми за нас, докато други ще ни изглеждат повече като знаци и символи.

Днес символите и мотивите от отминали културни периоди са се смесили и свързали по много нови начини. И тъй като светът ни става все по-здраво свързан и културните различия все по-разбираеми, символистичните и художествените елементи до голяма степен се припокриват. Някои от символите, които виждаме, особено тези, които непрекъснато ни се набивта на очи, с течение на времето са изгубили значението си, заменени от навлизането на писмеността или от съсредоточаването върху научното и логичното. Предишните цивилизации използвали силата на символите предимно в изкуството си, което било неразделно свързано с техните вярвания за такива важни неща като раждането, живота и смъртта. Те използвали конкретни преживявания, за да създадат символи с огромно значение, някои от които са достигнали и до нас.

Същевременно обаче е важно да се отбележи, че същността на символа понякога е толкова лична, че единственото вярно тълкувание може да дойде от собственика на татуировката. 

 

Първите татуировки се появяват още през първобитно-общинния строй. В древността татуировките служат не само като украшение, а и като племенен знак. Хората считат, че тя носи в себе си определена магическа сила. Възникването на първите татуировки представлява нормален процес от естествени наранявания на кожата по време на лов. Раните и одраскванията се сливат в причудливи рисунки. Те отличават техния носител от съплеменниците му като храбър войн и добър ловец.

 

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти