Пламен Константинов: Имахме възможности, които трябваше да решим, а не ги решихме (видео)

Пламен Константинов: Имахме възможности, които трябваше да решим, а не ги решихме (видео)

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов призна след тежката загуба от Канада с 1:3 в Световната лига във Варна, че независимо от съдиите, са имали възможности, които е трябвало да решат, а не са ги решили. Ето още какво сподели Константинов след загубата:

"Имахме прекалено много възможности и първия и втория гейм, но не взехме нито една в края и в такива ситуации просто губиш. Това е истината. Имаше ситуации, и то поредици, които просто не си ги взехме. В края на всички завързани геймове не решихме нито една топка и от там заслужено загубихме. Това е очевидното за днешния мач. Това е. Трябва да се научим".

"За съдийството..., че този съдия няма понятие от волейбол, ние го знаем. Това е поредния път, в който той се явява, и друг път ни е свирил във Варна и е било същото. Докарват ни едни измислени съдииски бригади, които си нямат понятие, но да не търсим там спасението. Независимо от съдиите, имахме възможности, които трябваше да решим, а не ги решихме".

"С каква нагласа ще излезем срещу Бразилия ли? Бразилия е достатъчен дразнител и мотивиращ отбор, не сме ги били от 10 години, така че е нормално да има мотивация. Въпросът е да видим как сме със здравословното състояние, защото Скримов получи мускулен проблем отзад, Гошко Братоев получи в четвъртия гейм схващане. Трябваше да го извадим, за да се опитаме да го върнем в края на гейма. Така, че ще се съобразяваме с тях. На Розалин просто му е пречерняло при приземяването, нищо страшно".

"Не винаги ми изпълниха указанията до край. В някои моменти... абе, не слушат винаги, но това е друга тема, която не е за тук, а за съблекалнята".

СНИМКИ: FIVB.COM


Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички