Пламен Константинов: Беше повече игра на нерви! Успяхме да се съберем и да издържим психически

Пламен Константинов: Беше повече игра на нерви! Успяхме да се съберем и да издържим психически

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов сподели след измъчената победа над световния шампион Полша с 3:2 в Световната лига във Варна, че са успяли да се съберат и да издържат накрая психически, защото е било повече игра на нерви. Ето още какво коментира Константинов след мача:

"Не беше най-качествения мач със сигурност от гледна точка на волейбол, повече беше игра на нерви. Затова съм доволен, че успяхме да се съберем и да издържим накрая психически. Както обърнахме четвъртия гейм, така и психологията беше на наша страна и в тайбрека".

"В общи линии не съм особено доволен от играта. Имаме много резерви, но сервисът као че ли бе едно от оръжията, които днес ни липсваха със сигурност, но донякъде и играта ни на блок не вървеше така, както в първия турнир. От друга страна загубихме посрещането си, особено на флот сервис, и от там ни падна и сайд аута. А когато ни падне първичната атака, става сложно, а когато грешиш и сервис, просто се самоубиваш и нямаш варианти да спечелиш. Така загубихме два гейма под ред. Хубавото е, че в крайна сметка спечелихме и с някои промени, момчетата отвън помогнаха. Но в общи линии имаме много резерви, не беше волейбол на много високо ниво".

"Не бързайте да възхвалявате Розалин Пенчев. Освен нападение във волейбола има и други елементи. В нападение е добре, но има много резерви в другите елементи, които може да не се забелязват, обаче ние ги виждаме. И ги знаем. Волейболът не е само точконосещите елементи. Има много неща, които допълват картината. Особено за състезателите, които играят на ткава позиция – посрещач, поянкога са по-важни всички други детайли. Добри нападатели има много в света. Другите детайли правят разликата".

"Видяхте, че Канада и Бразилия изиграха един много равностоен мач. Канада изобщо не е за подценяване, показа добър волейбол. Бразилците може би бяха малко изненадани от отбора на Канада, имат проблем и с основния си диагонал, но в крайна сметка си взеха своето. Бразилия е по-класния отбор, но Канада не е за подценяване. Няма слаб отбор на този турнир и няма да имаме лек мач".

"Ако днес не бяхме в ролята на фаворити, както и срещу Бразилия, утре може да ни натежат очакванията, че задължително трябва да победим Канада. И това ми е по-голямото опасение".

СНИМКИ: FIVB.COM

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - ПОЛША 3:2 - ТУК!!!

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички